Zöldség ,,zölden”, avagy garantáltan vegyszermentes minőség

Csikós Árpád, Tóthfalu-Öntözőrendszerek, kapcsolható eszközök, beruházás megvalósítása

A tóthfalusi Csikós Árpád elődjeitől örökölt családi gazdaságot visz tovább. Vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkoznak, gazdaságuk fejlesztéséhez nagyban hozzájárultak a Prosperitati Alapítvány pályázatai. A fiatal és energikus gazdálkodó eredményekről és tervekről nyilatkozott:

  • Milyen eszközökre pályáztak a Prosperitati Alapítványnál, illetve hogyan segítették mindezek a termesztést, fejlesztést?

Az első körben öntözőrendszert és földalatti csepegtetőrendszert építettünk ki, több mint 2 hektár területen.

A második körben a hozzáadott érték-kiírásnál, a hűtőház építési projektumunk esetében panelekre és hűtőaggregátra pályáztunk. Továbbá a későbbiekben fóliasátrakra, kapcsolható eszközre, nevezetesen egy sorközi rotakapára nyújtottam be sikeresen pályázatot.

Mindez nagyban megkönnyítette, illetve kisegítette a már korábban meglévő öntözőrendszerünket, illetve általánosságban véve is a kapacitásunkat.

  • Mekkora területen munkálkodnak és milyen módon értékesítik terményeiket?

A családi gazdaságot 1998-ban vettem át, tehát már tizennégy éve, 2004 óta vezetem.

Vegyszermentes zöldségtermesztéssel foglalkozunk.

Húsz hektáros a gazdaságunk, ebből tizenhárom hektáron kizárólag zöldségtermesztéssel foglalkozunk és több mint negyven zöldségkultúra van a kínálatunkban. Ezeket szinte csakis hazai piacokon, leginkább a főváros felé értékesítjük, különféle csatornákon.

Közvetlen eladásban, kisebb üzletláncokkal dolgozunk, illetve nagyobb üzletlánccal működünk együtt, ugyancsak direkt és indirekt módon egyaránt.

  • Milyen további terveik vannak?

Folyamatosan pályáztunk és szándékunkban áll a jövőben is megragadni minden lehetőséget.

Hadd mondjam el, rendkívül szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ilyen lehetőségünk van, mert nem hiszem, hogy tudnánk tartani a lépést a kihívásokkal, hogyha nem állna rendelkezésünkre ilyen mértékű támogatás. Egyszóval, nagy köszönettel tartozunk a Prosperitati Alapítványnak- hallottuk Csikós Árpádtól

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek