Változatos termesztés, biztos talajban

Popov Vladimir – Kisorosz – Kapcsolható eszközök, traktor, földvásárlás

A kisoroszi Popov Vladimir a hagyományos gabonatermesztés mellett különböző magvak és virágok termesztésével is foglalkozik. Elmondása szerint rendkívül hasznosak számára a kapcsolható eszközök, felbecsülhetetlen jelentősége van a földterületeknek és az új traktornak is, amelyhez hozzájutott a Prosperitati Alapítvány pályázatainak segítségével.

  • Mekkora földterületen gazdálkodik és mit termeszt?

Összesen 16,5 hektáron a hagyományos gabona-, és zöldségfélék mellett kettő vagy három hektáron termesztünk tökmagot, hagymamagot, virágmagot az Újvidéki Mezőgazdasági Intézet számára.

  • Milyen eszközökre, gépekre pályázott a Prosperitati Alapítványnál és milyen módon segítették a munkát mindezek a gazdaságon belül?

Eddig három körben pályáztam.

Az első körben talajmaróra pályáztam. Az eszköz sokat segít, mert fokhagymát termesztünk, virágmagokat, káposztát és általa jobban elő tudjuk készíteni a talajt mindehhez. Második körben földterültet igényeltem és nyertem. A határban három holdat sikerült venni. Harmadik körben 45 lóerős traktorra pályáztam eredményesen. Mondanom sem kell, ez a gép szintén nagyon hasznos, hiszen több munkálat elvégzése esetében két traktorra is szükség van. Ilyen módon a fiammal együtt tudunk dolgozni.

 

  • Milyen terveik vannak, szeretnének- e pályázni a jövőben is?

Mindenképpen szeretnénk élni a pályázatok nyújtotta lehetőségekkel.

Egy gazdaságban folyamatos újításokra van szükség. A géppark bővítése mindig a tervek között szerepel. Szerencsére adott a családban az utánpótlás, segítjük egymás munkáját. Ennek köszönhetően és további önerő előteremtése folytán a jövőben is bővítünk majd. Mindenesetre nagyon hálásak vagyunk a Prosperitati Alapítványnak már az eddigi támogatásokért is

hallottuk a kisoroszi Popov Vladimirtől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon