Szorgalommal és bizakodva

Molnár Mejes Ibolya, Horgos – Kapcsolható eszközök, földvásárlás

A horgosi Molnár Mejes Ibolya családi gazdasága több eszközzel, sőt földterülettel is bővült a Prosperitati Alapítvány pályázati támogatásai által. Ibolya készségesen mesélt arról, mire pályáztak, mit termesztenek, mik a terveik:

  • Milyen nyertes pályázatokat tudhatnak magukénak a Prosperitati Alapítványnál?

A Prosperitati Alapítvány pályázati körei során igényeltünk egy burgonyaszedő gépet és egy permetezőgépet. A burgonyaszedő gép nagyon sokat segít, általa szedjük ki a földből a krumplit és így, ennek köszönhetően kevesebb munkaerőre van szükségünk. A permetezőgépet a gyümölcstermesztés során használjuk. Szintén sokat segít, mert nagyon szépen permetez. Ugyancsak hasznos az öntözőberendezés, továbbá a két hektárnyi földterület. Mindehhez szintén az Alapítvány jóvoltából jutottunk hozzá.

 

  • Mekkora területű a gazdaságuk és mit termesztenek?

Összesen tizenöt hektáron termesztünk burgonyát és őszibarackot. Családi gazdaságról van szó. Mindannyian bedolgozunk, nyaranként idénymunkásokat is alkalmazunk.

  • Milyen további terveik vannak, szeretnének- e pályázni, illetve van- e utánpótlás a gazdaságban?

Igyekszünk megragadni mindenfajta pályázati lehetőséget.

 

Mindig szükség van bővítésre, újabb eszközökre. Bízunk benne, hogy az értékesítési lehetőségek, a piaci körülmények is egyre jobbak, kedvezőbbek lesznek. Szorgalmasan dolgozunk. Két fiúgyermekünk van. Arról korai még beszélni, hogy mivel foglalkoznak majd, annyi biztos, hogy őket is a maradandó családi és közösségi értékek tiszteletére neveljük- hallottuk a horgosi Molnár Mejes Ibolyától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon