A P.S. Print & Design vállalkozás

Bemutatjuk a bácsfeketehegyi Sétáló Árpádot

Gecse Attila

1998-tól foglalkozik nyomdai munkákkal, Budapesten nyitotta meg vállalkozását

2013-tól Bácskossuthfalván dolgozik

Elektrotechnikusi szakot fejezett be

A P.S. Print & Design vállalkozás tulajdonosa

 

– Miért épp a nyomdai szolgáltatásokat választotta a vállalkozás indításakor?

– A tanulmányaim befejezése után Pesten akadtam rá egy kínálkozó lehetőségre. Régóta szerettem ezzel foglalkozni, érdekelt a nyomdai munka, és mivel igen magas szinten használtam a számítógépet, magától értetődő volt, hogy lecsapok az ajánlatra.

– Ahogy látom, a grafikai stúdió és a digitális nyomdai technikai megoldások széles skálája figyelhető meg a cég által nyújtott szolgáltatások között...

– A digitális nyomtatási részhez tartozik a névjegykártyák nyomtatása egészen az óriás plakátokig, ezen kívül különböző vászonképek, fóliavágásos technikával előállított faltetoválások, autóra ragasztható matricák, az üzletek kirakatán díszítésre használatos matricák, de a grafikai megoldások kiterjed magára a webre is. Emellett persze még népszerűek az ajándékozásra szánt képpel ellátott pólók és bögrék.

– A grafikai látványtervek és 3D-s építőipari rajzok iránt nagy a kereslet a nyugati cégek felől. Vajdaságból hogyan lehet megtalálni és elérni ezeket a cégeket?

Az internet segítségével manapság már minden első kézből elérhető, csak utána kell keresni. A vajdasági stúdiók és nyomdák ugyanolyan szintű és minőségű munkát tudnak elvégezni, mint a nyugatiak, és a külföldi kapcsolatoknak köszönhetően jóval nagyobb bevételre tudnak szert tenni. Személy szerint én az iskolában is tanítanám a fiatal vállalkozóknak, hogyan tudják kihasználni ezeket az üzleti kapcsolatokat és felépíteni magukat és vállalkozásukat.

Budapestet nem lehet összehasonlítani szülőfaluddal, de adódik a kérdés így hogy van összehasonlítási alapod, milyen a kereslet a nyomdai szolgáltatások iránt?

Van rá igény, azt tapasztalom, hogy évről évre nagyobb a forgalom és több munkát tudok vállalni, ahogy fokozatosan ismernek meg minket. A népszerű megoldások közé tartozik a boros és pálinkás üvegekre használatos címkék elkészítése, valamint megfigyelhető, hogy manapság már az üzletek kirakatai is egytől-egyig ki vannak díszítve matricákkal, dekorációkkal, a névjegykártyák nyomtatása pedig szinte napi dolog. Nagyon sokan választják ajándékozásra a szolgáltatásaink egyikét.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon