A munka Gyantárja

Eszközbeszerzés- Ake Djantar-Gyantár Lajos- Topolya

A topolyai Ake Djantar családi vállalkozás több mint húsz éves múltra tekint vissza. Gyantárék országos szintű elismertséget szereztek maguknak a faipari szerszámok élezése terén. A Prosperitati Alapítvány pályázatának köszönhetően még gyorsabbá és hatékonyabbá vált a munkavégzés a cégen belül. Gyantár Lajos alapító és cégvezető nyilatkozott:

  • Hogyan segíti a munkát, a gyártást a pályázaton nyert eszköz?

Cégünk faipari szerszámok élezésével foglalkozik, a profilunkhoz tartozik a szalagfűrész eladása és élezése is. Ahhoz, hogy ezeket a szerszámokat, fűrészeket minőségesen tudjuk élezni, szükséges, hogy pontosan legyen elvégezve a fogak bizonyos méretre való széthajtogatása.Volt egy régebbi gépünk, amellyel ezt végeztük és nem kaptuk meg általa a kívánt minőséget, ezért egy szalagfűrész hajtogató gépet szerettünk volna venni.

Hogy mindezt meg tudjuk valósítani, szükség volt a Prosperitati Alapítvány segítségére. Mindezt meg is kaptuk és ennek köszönhetően megvettük a szóban forgó gépet. Általa nemcsak, hogy gyorsabb a munka, hanem minőségesebb is az áru, amit piacra dobunk. 

  • Hogyan alakult a cég, illetve hogyan működik?

Cégünk huszonegy évvel ezelőtt alakult, mint családi vállalkozás, azóta is teljes egészében családi tulajdonban van. Két család, a gyerekeink és jómagam tulajdonában áll. Húsz éve foglalkozunk faipari szerszámok forgalmazásával, szervizelésével és eladásával.

A szerszámok mellett faipari gépeket forgalmazunk és szervizelünk, egész Szerbia területén. Heti rendszerességgel körbejárjuk az országot. Öt utazónk van a terepen, ők begyűjtik az élezésre váró szerszámokat, elhozzák, aztán Topolyán megélezzük ezeket és a következő héten visszük vissza. Ugyanígy, minden héten szállítjuk ki az új szerszámokat és a gépek eladása is így zajlik. A cégen belül jelenleg tizennyolc embert foglalkoztatunk.

  • Milyen további fejlesztésekre, eszközökre volna szükségük?

Egyre nagyobb kihívásokkal szembesülünk, nagyobbak a minőségi elvárások a hazai piacon is.

Ahhoz, hogy szerbiai szinten felvegyük a versenyt, szükség volna a géppark minél szélesebb körű felújítására. Nagyon értékes és drága élező gépek vásárlása volna a cél. Mindezek a befektetések elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy ott legyünk az első helyen, ami a szerbiai piacot illeti- hallottuk Gyantár Lajostól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek