„Közös erővel gyarapítjuk a gazdaságot”

Varga Imre – Zenta – kapcsolható eszközök, földvásárlás

A zentai Varga család több generációs gazdaságában 400 hektáron zajlik a termesztés. Az édesapa, Varga Imre tudását, tapasztalatait átörökítette fiára, Róbertre, aki szintén együtt dolgozik a következő generációval, az unokával is. Imre elmondása szerint a Prosperitati Alapítvány pályázatai nagymértékben segítették a gazdaság egészének fejlődését.

  • Milyen eszközökre pályázott a saját gazdaságában?

Az első körben egy tárcsát pályáztunk, a másodikban egy fogast, a harmadikban földterületet, majd legutóbb ültetőt sikerült nyernünk az Alapítvány jóvoltából.

Mindez nagyban segítette a gazdaságot, mert föl tudtuk újítani az eszközöket, a gépparkot, megnövelhettük a munkálható földterületek számát.

  • Mit termesztenek a gazdaságon belül?

Repcét, búzát, napraforgót termesztünk. A fiam, Róbert különálló gazdaságot is működtet, az unokámmal együtt. Ők is pályáztak, ennek köszönhetően a család további gépezetekhez, eszközökhöz jutott. A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően magány előkészítő, vetőgép kerülhetett tulajdonába. Emellett a folyamatos pályázásnak köszönhetően nemrégiben egy új kombájnnal is gazdagodhatott.

  • Milyen további eszközökre volna szükség, illetve milyen fejlesztési terveik vannak?

Mindenképpen szeretnénk megnövelni földterületeink számát. Ennek érdekében folyamatban van egy földvásárlási pályázatunk.

 

A több generációs gazdaságban folyamatos bővítésekre van szükség, ennek érdekében rendszeresen figyelemmel kísérjük és megragadjuk a pályázati lehetőségeket. Az a célunk, hogy a közös erővel gyarapított gazdaság a további nemzedékek számára is jó alapot adjon az itthon maradáshoz, a szülőföldön való boldoguláshoz

- hallottuk Varga Imrétől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon