Kedvencének kutyabaja, ha a Tisa-Vet a doktora

Dr. Tóth Sóti Zsuzsanna, Eszközbeszerzés- Állatorvosi rendelő, Magyarkanizsa

A magyarkanizsai  Tisa- Vet állatorvosi rendelő több mint húsz éves múltra visszatekintő vállalkozás. A folyamatosan változó környezeti és társadalmi körülményekhez mindig derekasan alkalmazkodott, a Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően az utóbbi időben jelentős, az állatok diagnosztizálását, kezelését megkönnyítő fejlesztéseket tudhat magáénak. A  vállalkozás vezetőinek bőven vannak további terveik, amelyekről Tóth Sóti Zsuzsanna doktornő nyilatkozott:

  • Milyen szolgáltatásokat nyújt a rendelő?

Tavaly volt húsz éves a Tisa-Vet.

 

Célunk a minőségi ellátás és az ügyfelek reális elvárásainak tiszteletben tartása. Nyolc fős csapatunk minden tagja megfelelően képzett a szakmai kihívások ellátására. Végzünk terepi szolgálatot, kisállat praxist, kutyakozmetikát, és üzemeltetünk állatorvosi gyógyszertárat és web- üzletünk is van ( http://www.tisa-vet.rs/ ). Az évek során folyamatosan  alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez.

Ennek az alakalmazkodásnak a következményeként jött létre a kisállat ambulancia is, mint a nagy állatorvosi állomás egyik részlege, ugyanis igény mutatkozott a házikedvencek szakaszerűbb ellátására. Nagyon fontos a gyors diagnosztika, eddig is voltak aránylag modern berendezéseink, ultrahangos gépünk és egyéb például terepi és benti altatógépünk. A vérelemzések azonban hiányoztak a diagnosztikához.

  • A Prosperitati Alapítványnak hála, ez a helyzet is megváltozott…

Valóban, a pályázat első körébén igényeltünk egy vérelemző berendezést, amely nemcsak a vérképet, hanem a vér biokémiai elemzését is elvégezni. Egy amerikai elemző gépre esett a választásunk. Ez a berendezés körülbelül tíz perc alatt és egyesével is ki tudja mutatni a kívánt adatokat. Nagy igény mutatkozott rá, ennek előtte a vérmintákat küldenünk kellett nagyobb városokba, Újvidékre, Szabadkára vagy Belgrádba. Gondolhatják, mindez több napos procedúrát jelentett, azonban erre sokszor nincs  idő, muszáj, hogy pontos diagnosztikát tudjunk fölállítani, szinte perceken belül tudni kell a véreredményeket. Tehát nagyon sokban segíti a munkánkat, hogy sikerült ezt a berendezést beüzemelnünk.

A Prosperitati segítségével a harmadik körben is sikeresen pályáztunk.

A pályázati támogatás által elnyert berendezés még nincsen működésben, mert ahhoz hosszabb engedélyeztetési folyamat szükségeltetik. Egy röntgengépről van szó.

Az Alapítványnak köszönhetően ennek a berendezésnek egy része már megvan, most zajlik az engedélyek és az épület átalakításának folyamata.

  • Milyen egyéb bővítéseket terveznek?

Folyamatosan résztveszünk a különböző továbbképzéseken. Fejlesztések tekintetében nagy igény mutatkozik egy panzió kialakítására. Ez megkönnyítené a beteg állatok műtét utáni felépülésének folyamatát és megőrzőként is működne, amikor a gazdi elutazna, gondjainkra bízhatná kedvencét- hallottuk Dr. Tóth Sóti Zsuzsannától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek