,,Kamatoztatom a családi vállalkozói tapasztalatokat”

Kovács Katona Ákos-Doroszló- start-up

A nyugat-bácskai Doroszlón egyre több fiatal gondolja úgy, érdemes vállalkozásba kezdeni, lehet és kell is itthon boldogulni. Kovács Katona Ákos ékes példája ezeknek a törekvéseknek. Szülei is kereskedelemmel foglalkoznak, vállalkozást vezetnek, így egészen fiatalon elsajátíthatta az üzleti tapasztalatokat. A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően saját vállalkozásba kezdett. A start- up kiírás nyomán elindította az Aldor Trans nevű szállítmányozási cégét.

  • Milyen megfontolásból alakítottad meg a saját vállalkozásod?

Rendelkeztem tapasztalatokkal, annak köszönhetően, hogy egy ideig részesedésem volt külföldi szállítmányozási cégben.

A Prosperitati Alapítvány start- up kiírásáról értesülve bátorságot kaptam, hogy saját vállalkozást alapítsak.

  • Feltételezhető, sokat jelentett az, hogy eleve vállalkozói családból származol…

Igen, rengeteget jelent, hogy fiatal korom óta benne vagyok az üzleti életben. Szüleim mindig is kereskedelemmel foglalkoztak. Volt időm és alkalmam ellesni a tapasztalatokat, a tudást. Mindez a családi ,,örökség” nagy bátorságot és felbecsülhetetlen erőt, hátteret ad.

  • Hogyan élted meg a pályázást, az annak részét képező képzési folyamatot?

Hasznosnak találtam a képzést. Négy hétvégén keresztül sajátítottuk el a szükséges üzleti alaptudást, azt egy vizsga követte. Ennek sikere után üzleti tervet készítettünk, majd kezdődhetett a cég működtetése, fejlesztése.

  • Mivel foglalkozik a cég pontosan?

Belföldi és nemzetközi fuvarozással foglalkozunk, főként árufuvarozással.

A Prosperitatinak köszönhetően a már meglévő egy kis teherautóhoz társult még egy jármű. Két teherautóval sokkal hatékonyabban tudunk működni.

Saját magamon kívül még két ember, sofőr dolgozik a cégben.

Az árufuvarozás mellett például költöztetési és egyéb szállítmányozási megbízásokat is végzünk.

  • Milyen fejlesztési, bővítési terveid vannak?

Mindenek előtt hadd mondjam el, számomra mindig is meghatározó volt a hely, ahol élek, a szülőfalum. Fontos volt és mindig lényeges marad számomra, hogy milyenek az itteni körülmények.

Előbb, amikor egy, Dionis 2 nevű vendéglátóipari vállalkozás részévé váltam, Kovács Renáta tulajdonossal együtt szintén abból a megfontolásból kezdtük el a céget, nyitottuk meg a kávézót, vendéglőt, hogy pótoljuk azt a hiányt, amely a településen ebből a szempontból fennállt. Élhetőbbé szerettük volna tenni ezt a falut, az igényes vendéglátó ipari létesítmény megnyitása által. Ez sikerült is, a Dionis 2 eredményesen és gyümölcsözően működik, a magunk és a közösség, a helyi lakosok, sőt a környékbeli falvak lakói épülésére, örömére. A saját vállalkozásomban is mindenképpen azon leszek, hogy hasznára legyek a közösségemnek, amellyel együtt fejleszthetjük a falut, a nyugat-bácskai régiót. Emellett természetesen megragadok majd mindenfajta pályázási, bővítési lehetőséget is- hallottuk a fiatal és ambiciózus doroszlói vállalkozótól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek