A friss kenyér, a rétes és a tészta illata

Az Árok pékség értékesítési menedzsere, Sztantity Szebasztián

Arok & Arok doo

  • Kezdetben ipari pékségként működtetek, azonban a világ és a piac rohamosan fejlődik, nektek is szükség volt a rugalmas alkalmazkodásra. Milyen üzemekkel rendelkeztek?

Természetesen minden gazdasági tényező rákényszerül arra, hogy újszerűen és rugalmasan gondolkodjon. Ezért mi is bővítettük a termékpalettánkat, a tészta- és a rétesüzem kiépítésével.

Stratégiánk mindig is az volt, hogy diverzifikáljuk a rizikókat, így a különböző üzemek teljesítménye állandóan képes kipótolni a hiányt, ha esetleg valamelyik termékünk iránt csökken az érdeklődés. A legfontosabb rövidtávú célkitüzésünk rétestermékeink exportálása külső piacokra.

  • Egész Vajdaság területét lefeditek. Hol találhatóak meg az egységeitek?

Így igaz, disztribúciós hálózatunk lefedi egész Vajdaság területét, viszont saját eladási egységeink kizárólag a Tiszamentén találhatók, Csókán, Magyarkanizsán és Zentán.

  • A cégvezetésen belül mely feladatok tartoznak a tevékenységi körödbe?

Körülbelül egy éve veszek részt a vállalkozás munkájában, ez idő alatt igyekeztem a cégvezetés legtöbb szegmenséből tapasztalatot szerezni.

Nálunk a cégben minden reggel az aktuális napi pénzügyek megvitatásával kezdődik, ezután többnyire marketinggel, innovációkkal, retail managmenttel és az eladás serkentésével foglalkozom. 

  • Milyen tapasztalatokkal, esetleg nehézségekkel gazdagodtál?

Amiket én le tudtam szűrni egyéves tapasztalatom alapján, azok a következő tények:

Amíg az ember tanul, addig nagyrészt ideális esettekel foglalkozik, tehát 2+2 ideális esetben 4. A realitás az üzleti életben viszont egy ehhez hasonló képletre hasonlít 2-1+(2*1)-3+(4/2)*1+2=4, tehát el kell fogadni azt, hogy rugalmasan kell hozzáállni a dolgokhoz, hogy eljussunk a célig. Sokat hallom negatív jelzőként, hogy ,,ez itt Szerbia”, ,,Szerbiában ez így meg úgy működik”, úgy gondolom, hogy egy jó vezetőnek minden körülményt figyelembe kell venni és sikerre törekedni abban a közegben, amelyben dolgozik.

  • Terveztek-e további fejlesztéseket a cégben?

Természetesen tervezünk további fejlesztéseket, itt két dolgot emelnék ki:

1. főképp a termékinnovációban illetve fejlesztésben gondolkodunk, hogy az jobban megfeleljen a most Szerbiában is nagy hatást kiváltó globális trendeknek, cégünk további működését ezzel összhangban kívánjuk folytatni. 2. Kiemelt figyelmet szentelünk az új technológiai és piaci megoldásoknak, itt elsősorban a zöld illetve cirkuláris gazdasági megoldásokra gondolok, mint pl. a hulladékkezelés és -értékesítés, valamint az energia minél hatékonyabb felhasználás illetve potenciális értékesítése melléktermékként.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon