,,Fejlődünk és terjeszkedünk”

Eszközbeszerzés – Fémfeldolgozás, Mohol, MZR Sigma

A jelentős múltú és neves moholi Sigma fémfeldolgozó vállalkozás, műhely, mára külföldi piacokat is érintő tevékenységét nagyban segítették a Prosperitati Alapítvány pályázatai által nyert eszközök. A Sigma jelenéről és terveiről Ispán Zoltán alapító és tulajdonos nyilatkozott:

  • Hogyan alakult a vállalkozás és mit gyártanak a moholi műhelyben?

Mindenképpen itthon szerettünk volna boldogulni, nagy lehetőséget láttunk egy ilyen jellegű műhely üzemeltetésében. Tíz éve foglalkozunk mezőgazdasági gépalkatrészek gyártásával. Nagyobb százalékban gyártunk pótalkatrészeket, mint kész gépeket. Cégünk fémmegmunkálásra szakosodott kisipari műhelyként alakult.

Földrajzi helyzetünk, ennek a vidéknek a gazdasági infrastruktúrája alakította, hogy ma az agrokultúra számára gyártunk gépeket, berendezéseket az egyéb, egyedi megrendelések mellett. Termékeink között megtalálható: szárzúzók, búzakombájnok, csigafelvonók és különféle szemestakarmány mozgató rendszerek. A hatékony gazdálkodás elengedhetetlen feltétele, hogy a szezon kezdetére egy felkészített, átvizsgált gép álljon rendelkezésre.

 

 

Vállaljuk a Sigma által forgalmazott gépek teljes szerviz ellátását a jótállási időszak alatt és azon túl is, akár szerződéses, akár egyedi megbízási formában. Széleskörű szolgáltatási formákat kínálunk partnereink részére, amelyek közül testreszabottan tudunk minden géptípushoz, gazdálkodási formához szerződést illeszteni. Hasznosságunk munkahelyteremtési szempontból sem elhanyagolható, műhelyünkben ebben a pillanatban tizenhét ember áll  alkalmazásban.

  • Milyen eszközöket igényeltek és nyertek a Prosperitati Alapítvány pályázatain?

Első körben egy hidraulikus automata szalagfűrészgépre nyújtottunk be páyázatot. Második körben egy cnc plazmavágót nyertünk, egy 3000 x1500- as asztallal együttesen. A műhely munkáját nagyban segíti a szalagfűrész is, de kiváltképp a plazmavágó teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá a munkavégzést.

Mondhatni 3o-4o százalékkal felgyorsultunk.

Továbbá olyan darabokat is le tudunk gyártani, amelyeket eddig esetleg manuális, kézi úton oldottunk meg, háromszor ennyi idő alatt, mint ezzel az új géppel jelenleg.

  • Milyen további terveik vannak?

Folyamatosan fejlődünk és terjeszkedünk.

Elmondhatom, a hazai piac mellett rendszeresen szállítunk Horvátországban és Romániába is. Ezenkívül további két külföldi céget képviselünk országos szinten. Résztveszünk a különböző eszközbeszerzési pályázatokon és vásároltunk egy új telephelyet is, amelyet  további pályázati lehetőségek által szeretnénk funkcióképessé tenni- hallottuk Ispán Zoltán cégvezetőtől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek