Eredményes vállalkozás, dicséretes vállalás

Az ürményházi Móricz vágóhíd és húsfeldolgozó családi vállalkozás a dél-bánsági térség ismert és elismert cégévé nőtte ki magát a 2001- es megalakulás óta.

Pintér Anna-Mária édesapjától vette át a vállalkozást, amelyet továbbra is családi cégként üzemeltetnek. A Prosperitati Alapítvány pályázatainak köszönhetően jelentős, rendkívül szükséges eszközökkel gazdagodott a Móricz vágóhíd és húsfeldolgozó. Emellett Anna-Mária fontosnak tartja, hogy a közösségi tevékenységekből is kivegye részét. Sokrétű tevékenységükről lelkesen mesélt:

  • Milyen termékeik vannak és hol értékesítik azokat?

Különféle kolbászokat, fermentált termékeket, szalámikat készítünk. Kiskereskedelemben értékesítjük termékeinket, zicsifalvi, verseci, fehértemplomi, alibunári üzletekben.

  • Milyen eszközöket nyertek a Prosperitati Alapítvány pályázatain?

Az első körben pályáztunk a címkenyomtatóval és csomagológéppel ellátott ipari mérlegre, a második körben igényeltük és nyertük az egy kamrás vákumozó gépet, védőgázzal. A harmadik körben egy 30 kilowattos energiájú központi hűtőre pályáztunk. Mindeközben bővíteni tudtuk az objektumainkat, minek köszönhetően immár a HACCP- standardnak is megfelelünk.

Nagy tervünk, saját üzletet nyitni.

A különböző nehézségek ellenére igyekszünk folyamatosan fejleszteni és lépést tartani a piac kihívásaival, itt, a szórványban is.

  • Egy vállalkozás vezetése rendkívül nagy körültekintést kíván, felelősséggel járó idő-, és energiaigényes feladat. Miért tartja fontosnak, hogy mindemellett végezzen közösségi tevékenységet, szolgálatot?

A közösség létszámát tekintve kevesen vagyunk, mindenfajta igyekezet és tett kétszeresen számít.

A vállalkozásvezetés, a napi munka mellett, a Közművelődés-Ürményháza nevű civil szervezet élén lényegesnek tartom kivenni a részem, azokból a közösségi tevékenységekből, amelyek a dél-bánáti magyarság jövőjét, a környezet élhetőségét igyekeznek megteremteni- hallottuk Pintér Anna-Máriától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon