Ciha- puha takaró, páratlan vendéglátás

Turisztikai fejlesztés – Ciha, Topolya

A topolyai Ciha magánszállásadó családi vállalkozás közismert, elismert a maga szakmai területén és aki egyszer megszállt náluk, egészen biztos, hogy visszatér még. A Ciha otthonos, barátságos légkörű épület- komplexuma újabb teret nyert a Prosperitati Alapítvány támogatásának köszönhetően. A kezdetekről, fejlesztésekről, a családi anekdoták jövőformáló erejéről Dudás György, a családi vállalkozás vezetője nyilatkozott:

  • Milyen jellegű fejlesztéseket valósítottak meg az elmúlt időszakban?

A Prosperitati Alapítványnál magánszállásadók turisztikai fejlesztésére nyújtottunk be pályázatot. Sikeresen elnyertük a kiírt maximális összegű  támogatást. Ennek köszönhetően új, korszerű illemhelységek kialakítását és a rendezvénytermünk felújítását, bővítését valósítottuk meg. Hatalmas segítséget jelentett számunkra ez a támogatás. Egy leamortizálódott objektumból modern, kellemes hangulatú, otthonos éttermet, rendezvénytermet tudtunk varázsolni.

 

Ez a támogatás az 5 millió dináros befektetésünk egy részét fedte le, az Alapítvány pályázata adta meg számomra azt a hiányzó lendületet, hogy bátorságom lett belefogni ebbe a nagyívű fejlesztésbe. Amikor az új rendezvényterembe lépek, minden fáradságot, anyagi terhet elfelejtek, hiszen szemmel látható értelme, eredménye mutatkozik a befektetett munkának.

 

  • Mikor és hogyan alakult a családi vállalkozás, honnan az elnevezés: Ciha?

Szüleim 1976- ban nyitották meg a családi vállalkozás kapuit. Névének ötlete több generációra nyúlik vissza, nagyapám tollszedő volt, a gyárak számára szállította a tollat a ,,nagycihába” vagyis a tollszedő ruhába, továbbá a kispárna huzatot nevezik ,,kiscihának”...Édesapám számára nem volt kérdéses, hogy a vendégfogadó vállalkozás erről a tevékenységről, ezekről, a megfáradt testnek és léleknek kényelmet nyújtó használati tárgyakról kapja nevét. Az első évtized rohamos fejlődést hozott, folyamatosan bővült a vállalkozásunk. Később, a polgárháború idején nehezebb időszak következett. Büszke vagyok rá, hogy az akkori körülmények között is fent tudtunk maradni.

  • Milyen további terveik vannak, szeretnének- e pályázni a jövőben is?

Ebben a szakmában szinte követelmény a folyamatos fejlesztés, újítás, szépítés, csakis ilyen módon lehet fennmaradni konkurens, potenciális faktorként. Terveink között szerepel a konyhai, valamint a szállodai rész felújítása. Korszerű szobákat szeretnénk kialakítani, az étterem feletti részt illetően nyolc darab háromágyas szoba tervein dolgozunk. Mindezt anyaországi vagy uniós támogatások nélkül, pusztán önerőből lehetetlen megvalósítani. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a magyar kormánynak az eddigi, felbecsülhetetlen segítségért. Hiszem azt, hogy az anyaország továbbra is támogatja majd a magyar embereket, azok álmait, terveit vállal(koz)ásait- hallottuk Dudás Györgytől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon