Boldogító ,,igen” Salon Tina- ruhában

Salon Tina-Nagybecskerek

A nagybecskereki Salon Tina cég által gyártott menyasszonyi ruhákat viselve már számtalan boldogító ,,igen” elhangzott, országon belül, de határainkon túl is.

A több évtizedes, családi vállalkozás munkáját, termelésének hatékonyságát nagyban megkönnyítette az utóbbi időszakban, a Prosperitati Alapítványtól kapott eszközbeszerzési támogatás. Gyártásról, termékeikről, terveikről az egyik tulajdonos, Vencel Ida nyilatkozott:

  • Milyen termékeket gyártanak, illetve milyen a munkamegosztás a családi vállalkozáson belül?

Menyasszonyi ruha és alkalmi ruha készítéssel foglalkozunk, de gépi hímzést is végzünk. Ezen kívül színházak részére készítünk kosztümöket, például az Újvidéki Színház számára készült már néhány kreáció, amelyet a lányom tervezett, jelenleg a Nagybecskereki Színháznak varrunk kosztümöket a János Vitéz című előadás részére.

A család minden tagja a vállalkozásban dolgozik, a fiam a hímzőgépen, amint mondtam is, a lányom kosztümöket tervez, jómagam az alkalmi és a menyasszonyi ruhák készítésének, anyagának, beszerzésének és kivitelezésének ellenőrzését végzem.

  • Milyen eszközöket igényeltek és nyertek a Prosperitati Alapítvány pályázatán és mindezek hogyan járulnak hozzá a gyártás hatékonyságának növeléséhez?

A céget férjemmel, Vencel Sándorral közösen alapítottuk.

Először is szeretném megköszönni az anyaország kormányának az anyagi és eszmei támogatást, amelyet nyújtott nekünk. Örülök, hogy nem felejtette el a vajdasági magyarokat. Tevékenységeink végzéséhez kaptunk négy varrógépet és egy hímzőgép program irányítót.

Mindez nagyon sokat segít a munkánkban.

 

Történetünkhöz hozzátartozik, hogy polgárháború kezdetén a fiam és a férjem Magyarországon voltak, házat vásároltunk, varrodát is alapítottunk. Tizenöt éven át működtünk ott és itthon is, kétlaki életmódot folytatva. Végül a gyerekek úgy döntöttek, hogy nem szeretnének külföldön maradni, itthon sokkal jobban érzik magukat. Ekkor ott mindent fölszámoltunk és hazajöttünk mindannyian.

 

Nem bántuk meg a visszatérést, sőt most, hogy az anyaország így segíti a vajdasági magyarokat, ezek a pályázati lehetőségek sokban megkönnyítik a munkánkat. Gyorsabb a termelési folyamat, többet tudunk készíteni, szebb dolgokat gyárthatunk. Nemcsak a saját három: a két nagybecskereki és az újvidéki üzletünkbe készíthetünk termékeket, hanem már  Szerbia többi városainak szalonjai számára is. Ennek a gyorsabb munkafolyamatnak köszönhetően nagyobb divatházak igényeit is kielégíthetjük.

  • Ezek szerint vannak bővítési, terjeszkedési terveik.

Tervezzük, hogy pályázunk a következő lehetséges pályázati körben is. Szeretnénk egy újabb munkacsarnokot létesíteni, mivel már kinőttük azokat a helyeket, ahol jelenleg dolgozunk. Célszerűbb volna a teljes munkafolyamatot egy csarnokban véghezvinni és az alkalmazottak számát növelni, az eddigi három főről négy személyre- hallottuk Vencel Idától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon