Berkesel – táska kell!

Nagybecskerek, PR Berkesel – Start up- vállalkozás

A nagybecskereki Berkeszel- testvérek fiatal koruktól kezdve tudatosan készültek a közös cégalapítás útjára.

A Prosperitati Alapítványtól kapott start up vállalkozási esély, a bőrvarrógépek megvásárlásának lehetősége jóvoltából kirajzolódhatott számukra az az irány, amely által a sikeres gyártást valósíthatnak meg, nem csupán a hazai táska- és cipőgyártás területén.

Vállalkozásuk megalapításáról, termékeikről, terveikről Berkeszel Ildikó nyilatkozott:

  • Hogyan született a testvéri vállalkozás ötlete?

A testvéremmel mindketten textilipari mérnökként végeztünk a főiskolán. Fiatal korunk óta azt terveztük, hogy közösen nyitunk céget. Eleinte otthon, anyánk régi varrógépein varrtunk, hobbi szinten, kisebb ékszereket, ajándéktárgyakat. Tanulmányaink befejeztével profi, ám régi gépekkel próbálkoztunk ruhák varrásával, de a méretreszabás megnehezítette a rendelés módját, ezért jutottunk el méret-független, egyedi gyártású táskakészítés, az internetes forgalmazás ötletéig.

 

Kezdő vállalkozókként nagyon hálásak vagyunk a segítségért, amelyet a Prosperitati Alapítvány nyújtott. A támogatásból három bőrvarrógépet vásárolhattunk, amelyek által megvalósíthattuk a bőrből készülő termékek, táskák készítésének ötletét. Az új gépek segítségével eredeti bőrből tudunk varrni, meggyorsítottuk a termelést, minőségesebb termékeket tudunk létrehozni.

  • Mi mindent tartalmaz a PR Berkesel- termékskála?

Jelenleg a legkülönbözőbb tervezésű és funkciójú táskák (laptop- táskák, iskolatáskák, hátizsákok, batyuk, neszeszerek) mellett pénztárcákat, mobiltelefon tokokat, névjegykártya tartókat, ékszereket készítünk.

A közeljövőben beindítjuk a cipőgyártást is.

  • Terveznek- e boltot nyitni, illetve további bővítéseket esetleg?

Ebben az évben szeretnénk szalont nyitni, a műhelyünk szomszédságában lévő helységben, ahova a vevők személyesen eljöhetnek, megtekinthetik, megtapinthatják és megvásárolhatják termékeinket.Továbbá terjeszkedünk a Horvátországba való exportálás lehetősége fele...máris van egy próbarendelésünk, azon dolgozunk jelenleg.

Nagy mértékben nőtt a rendelések száma minden szinten. Lassanként kevésnek bizonyulunk mi ketten a műhelybe, a gyártáshoz, az értékesítéshez, ezért a közeljövő tervei között szerepel egy munkás, legalább fél munkaidőben való foglalkoztatása- hallottuk Berkeszel Ildikótól, a szépreményű PR Berkesel egyik vezetőjétől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon