Logika vagy érzelem?

pixabay

A barátnőm tegnap megjelent a munkahelyemen és a kezembe nyomta az esküvői meghívójukat. Mondjuk, nem is érintett ez váratlanul, hiszen még februárban együtt jártuk a menyasszonyi ruhakölcsönzőket, a júliusi lagzit várva. Noha én nem értettem, miért kell ennyire korán elkezdeni a komoly készülődést, hiszen a saját esküvőmet röpke három hónap alatt szerveztük meg a férjemmel. A minap beszéltünk is róla, hogyha újra kellene házasodni (ne adj Isten!), akkor sem csinálnánk semmit másként. De jó barátként belementem a ruhapróbálgatásokba és elvállaltam az élő lelkiismeret szerepét. A ruha, amit választottunk, csodálatosan fog állni a barátnőmön a nagy napon.
 
Kérdem én tegnap tőle, hogy vannak, izgulnak-e, mik a tervek?!
Barátnőmnek minden kelléke megvan, pontos és precíz elképzeléssel az asztali díszekről, a hajkoronájáról. Mindenről.
Már a gyűrűt is megvették, de csak neki.
 
 
 A leendő férjnek még  öltönye sincs és csak egy egyszerű bizsu gyűrűt szereztek be neki, mondván úgysem fogja hordani, csupán szimbólumként az ujjára húzza majd a ceremónia alatt. Ezért nem is költöttek rá jelentősebb összeget. A barátnőm csak csacsog, csacsog, mutogatja a meghívót és az azon található motívumról is hosszú előadást tart. Majd hozzáfűzi, hogy amikor kérdezte a párját, hogy tetszik-e neki a meghívó, az két másodperc alatt helyeslő bólogatásba kezdett.
 
 
Ilyen élmények után teljesen megértem azt, amikor a férfiak úgy nyilatkoznak,hogy mi nők túl sokat beszélünk, és hogy semmi nyugtuk nincs tőlünk. Aztán erre még ráhúzzák azt is, hogy azért van annyi közúti baleset, mert vagy mi nők vezetünk, vagy őket nem hagyjuk nyugodtan vezetni, hiszen állandóan krákogunk mellettük.
 
Mondjuk mi relatív sokat utazunk a férjemmel, és nem egyszer fordult már elő, hogy egy fárasztó nap után kellett volán mögé ülnie és lehajtania vagy 100 km-t. Én meg olvastam valahol, hogy ilyenkor jó, ha beszélgetünk, nehogy a sofőr elaludjon.
 
Hát én nyomtam is a magamét, aminek az lett az eredménye, hogy összevesztünk.
Muszáj volt megállni egy letérőn és kiszellőztetni a fejünket.
 
Végülis a célomat elértem: az uramat legalább még 3 órán át ébren tartotta a megemelkedett vérnyomása. Igaz, elfelejtette megköszönni, hogy én tartottam ébren és emiatt szerencsésen, egyben érkeztünk meg haza.
 
 
Amikor higgadtan próbálok érvelni, akkor igyekszem megértetni a férfiakkal, hogy mi nők fejlettebb kommunikációs készségekkel rendelkezünk, tudunk a sorok között olvasni és az esetek többségében emocionálisabban is reagálnuk. Emiatt szeretünk sokat beszélgetni, a problémákat elemeire szedni, és újra és újra visszatérni az adott témára, hogy biztosan minden felmerülő kérdésre választ adjunk.
 
A férfiak inkább magukba zárkóznak.
nem beszélgetnek hosszú órákon keresztül, és akkor hoppá, a kommunikáció hiányába megtörténik a félreértés, vagy a meg nem értés-tehát finoman szólva is a férfi a hibás.
 
 
És amikor elmúlik az a pár perc, amit a higgadt érveléssel töltök, akkor egyszerűen csak megemelem a hangom, kiborulok, hisztizek egy sort és egy”nem, nincs igazad, tévedsz” végszóval, büszkén kivonulok a vitából. 
 
 
A férfiak logikája sokkal fejlettebb és egyértelmű üzeneteket kérnek, így már azt is annyiszor elmondták, hogy ha kérdeznek valamit, csak egy egyszerű igennel vagy nemmel feleljünk. Teljesen felesleges részletekbe bonyolódnunk, mert őket nem érdekli az, hogy azért kellett két buszt is váltanunk és emiatt késni a megbeszélt találkozóról, mert az emlékeinkben ott viháncolt az az arany színű szandál, amit feltétlen be kell szereznünk ahhoz a szoknyához, amit majd a következő héten tudunk megvenni magunknak (vagy szerencsésebb esetben ők nekünk).
 
 
Mondjuk, ha arra gondolok, hogy a barátnőm röviddel az összeköltözés után felhívta az anyját, mert édességgel szerette volna meglepni a szerelmét és anyukától azt a tanácsot kapta, hogy süssön három tojásból piskótát, akkor magam sem akartam elhinni azt, hogy ő az utasítást követve beleütött három tojást a tepsibe és azt úgy simán betette a lernibe minden más hozzávaló nélkül, remélve, hogy ebből valóban finom és puha piskóta lesz.
Akkor elhiszem azt, hogy mi nők teljesen reménytelenek vagyunk :)
 
Dehát minden férfi tudja, hogy minket nőket nem megérteni, hanem szeretni kell.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon