Az ittélőkért cselekedni

Facebook

A Prospi, ahogyan a köznyelvben meghonosodott az elnevezés, első két pályázati körében a pályázók mintegy 80%-a pozitív elbírálásban részesült.

És én továbbra is türelmesen várom, hogy a politikai ellenlábasok mikor fognak elismerően kezet nyújtani az alapítvány munkatársainak, és mikor hagynak már fel a vajdasági magyar közösség szétforgácsolásával.

Mert ugye mindig könnyebb másoknak megmondani, mit csináljonak, mint önálló eredményeket felmutatni.

 

A Prosperitati Alapítvány vasárnap délután a következő öt új pályázati kiírást jelentette meg: a kiemelt jelentőségű mezőgazdasági fejlesztésekre, a kiemelt jelentőségű és nagy léptékű gazdasági fejlesztésekre, az egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalkozások számára kiírt eszközbeszerzésekre, a mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök beszerzésére vonatkozó, valamint a többéves ültetvények telepítésére vonatkozó pályázatokat.

A Prosperitati Alapítvány a héten újabb körúton van. Meghívására Vajdaságba látogatott Magyar Levente, Magyarország külgazdasági és külügyminisztériumának gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára.

Az egész héten át tartó körúton a szórványban élő magyarságot látogatják meg elsősorban, velük ülnek le beszélgetni, az ő észrevételüket, javaslatukat hallgatják meg a pályázati kiírásokkal kapcsolatosan.

A Vajdasági Magyar Szövetség a magyar kultúra, a nyelv és az identitás megőrzése mellett, most kiemelt figyelmet fordít a gazdaság, a megélhetés területére is. A gazdaságfejlesztési stratégiának köszönhetően most olyan támogatási rendszer született meg, amely valóban széles réteget ölel fel, és amelynek köszönhetően belátható időn belül támogatásban részesülhetnek a vállalkozók és a termelők.

A nagymértékű gazdasági fejlesztések keretein belül a nagy mezőgazdasági cégek és ipari vállalatok kerültek most középponta, leginkább munkahelyek teremtése céljából.

A program továbbra is lendületes, azonnali megoldásokat kínál, nem csak ígérget. A folyamatot a lelkesedés és kitartás jellemzi, hiszen nem csak egyszeri segítségnyújtásról szól. Átélhető a közös törekvés ereje.

A VMSZ újra bizonyított.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon