Menjünk kirándulni a Kárpát-hazába!

Az elmúlt években valóban kiteljesedett az egy nemzethez való tartozás, ami nem csak jelképesen, hanem valóban funkcionálisan is működik. Kiváló programok segítik a határon túli magyarság és az anyaország összekapaszkodását.

Mert, akkor tudunk erősek lenni, ha összefogunk és meglátjuk egymás erősségeit, mert mindegyik nemzetrésznek megvannak a maga tragédiái, melyből erősebben léptek ki. Meg kell ismernünk egymás „ott-maradt” történelmét, még ha az elmúlt száz évben sokan és sokszor tettek rá kísérletet, hogy felejtsük el, a közösséghez tartozás a nemzetben való gondolkodást soha, semmilyen körülmények között nem szabad feladni.

A Rákóczi Szövetség pontosan ezt a célt tűzte ki maga elé, soha semmilyen körülmény nem igazolja, hogy a magyar nemzetben való mozgástér szűküljön.
Csáki Csongor látogatást tett a Vajdaságban, nem először és nem is utoljára. Felhívást intézett az itt élő nemzettársaihoz, nem kimondva, de céltudatosan: „Menjünk kirándulni a Kárpát-hazába!”

 

Ismerjük meg otthonunkat, a Kárpát-medencét! Ha bebarangoljuk, természeti szépségeivel megismerkedünk, azokkal az emberekkel találkozunk, akik belakják e hazát, másképpen látjuk magunkat és az egész nemzetet. Megismerkedünk a mindennapi örömökkel, gondokkal, azzal, ami élteti az embereket, legyen az bárhol e hazában.

Maga a kirándulás, utazás közösséget teremt, még ha csak ideiglenesen is, de ebből alakulnak ki később azok a lehetőségek, melyek utat nyitnak egymás mélyebb megismeréséhez. Nem beszélve az elszakadt vidékeken élő honfitársainkkal kötött szorosabb ismeretséggel, amiből gyümölcsöző kapcsolat is kialakulhat.

Itt az első lehetőség, utazási lehetőség Kárpát-medencei középiskolák és egyházi közösségek fiataljainak a csíksomlyói pápalátogatásra. Csak szervezni kell, összehozni a fiatalokat és feltárni előttük a lehetőségeket. Keresztény kultúránk és magyarságunk zarándokhelyére legalább egyszer mindenkinek el kell menni.
Több mint 5000 középiskolás diák utazott a Kárpát-medencében március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával és ez folyamat folytatódik, mert június 4-e és az október 23-a is még előttünk áll.

 

A Kárpátaljai Utazási Program 2019 célja magyarországi és határon túli közösségek részére szól, annak érdekében, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítsék és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítsék.

Induljunk el, ismerjük meg hazánk régióit, mert, ha megéljük ezeket a pillanatokat gazdagabbak leszünk.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon