Közösség(sz)építés

Az egészséges földi életünk a kapcsolatra, találkozásokra, közösségre épül, a közösségépítőink feladata pedig összehozni az embereket, utcánként, városrészenként, de hogyan ezt ma, amikor az elkorcsosult világunkban a  virtuális kommunikáció, azonnaliság, „mertmegérdemelem”, és  önmegvalósító tréningek, bizony – rácsodálkozik arra, aki bármit tesz/tenni akar a közösségéért.

Szerencsére akadnak bátrak. akik nem törődve a cinikus, sokszor gúnyos lekicsinylő, a pályaszéléről bekiabálóknak, hogy ez elég gyenge, nem profi, nem eléggé szakszerű rendezvény. Ááá, ezt én jobban tudnám!

Személyes meggyőződésem, hogy bármilyen aktív a cselekvés, hasznos a foglalkozás, (hobbifoglalkozás) az javítja az életminőséget, és az adott település javára szól.

A nyári időszak közeledtével növekszik a településeinkre jellemző szabadtéri rendezvények száma, amely szervezői  munkája révén kovácsolja össze őket, mai szóval élve sikerélményük van.

Azt mondják!

Régen élmény volt a falusi lakodalom, mert mindenki kivette a részét belőle, rokonok, szomszédok összefogtak, együtt szorgoskodtak és a végén mind együtt örültek.  

Annak idején részem volt egy közösségi esemény szervezőcsapatában részt venni, és akkor született egy jó ötlet: gyűjtöttünk, vendégeket invitáltunk, édes és sós süteményt sütöttünk, dolgozott a csapat. Együtt! Mindenki! Szülők, gyerekek, nyugdíjasok és a végén sikerélmény volt és mindenki közösen örült.

Hogy miért? –  mert jó dolog valamit összefogva csinálni, másokért, a közösségért, az emberek mosolyáért.

Javaslom mindenkinek.

Itt a nyár – szabadságok, kirándulások, fesztiválok, kikapcsolódás, feltöltődés ideje, csak egy jó ötlet kell.

Ennyi.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon