De miért retteg Kunhalmi Ági Lévai Katalintól?

A politikai pluralizmus a demokrácia alapja. Ezért is hat visszatetszően, hogy a Magyar Szocialista Párt üdvöskéje, Kunhalmi Ágnes ilyen vehemensen kelt ki egy új politikai formáció indulásán a 2018-as országgyűlési választásokon. De, ha már az MSZP-ben kettős mércével mérnek a korrupció, a politikai korrektség, a szerzett jogok terén is, miért lenne kivétel a demokrácia legfőbb vívmánya, a politikai pluralizmus?

Történt ugyanis, hogy az április 8-án megtartandó 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon Lévai Katalin személyében, az egykori Medgyessy-kormány esélyegyenlőségért felelős tárca nélküli minisztere által vezetett, Lendülettel Magyarországért jelöltet állít Kunhalmival, a szocialisták budapesti elnökével szemben a XVIII. körzetben.

Mondhatnánk erre, hogy szabad ország, mindenkinek joga van jelölni magát. De, Kunhalmi nem így gondolja. Érdekes, nem? Mert azért valljuk be, hogy attól, aki diktatúrát kiállt minden egyes magyarországi demokratikus választások alkalmával, aztán mégis részt vesz rajta, nem megszokott a politikai oponens indulásának megkérdőjelezése. Drága Kunhalmi Ágnes, ez bizony nem éppen a demokratikus értékekre vall!

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kikelt magából Kunhalmi, azt mondván: "...a választópolgárok nem hülyék. Maximum hülyének vannak nézve". Ha a választópolgárok nem hülyék, akkor miért gond egy másik párt indulása a választásokon? Hacsak nem maga Kunhalmi nézi hülyének és inkompetensnek a választókat, hogy a választófülke magányában nem tudnak majd átgondoltan és felelősen szavazni. Vajon miért fél, retteg Kunhalmi Ágnes annyira Lévai Katalin indulásától?

A műsorban Kunhalmi nekiment, többek között, Szili Katalinnak is, ugyanis szerinte 2014-ben egy sikertelen, megbukott pártkarriert úgy koronázott meg, hogy a Fidesznek segített. Nem gondolva arra, hogy Szili Katalin, mint a konzervatív, nemzetileg elkötelezett baloldal képviselője, már nem találta meg magát a gyurcsányi nemzetellenes és a poszt-gyurcsányi nemzetileg nem elkötelezett baloldali politikában.

Hogy ki is valójában Kunhalmi Ágnes, arról beszéljen néhány önéletrajzi adat. Színésznőnek készült, felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, de nem járt sikerrel.

Próbálkozott kommunikáció szakos hallgatóként, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karának politológia szakát végezte el, de nyelvvizsga hiánya miatt nem kapott diplomát.

2014-ben hozta nyilvánosságra, hogy 2005-ben közokirat-hamisításért jogerősen pénzbüntetésre ítélték egy diákigazolvánnyal kapcsolatos visszaélése miatt. Volt már rá példa, hogy kabarét csinált az egyik sajtótájékoztatójából.

A 2014-es önkormányzati választásokra pedig összehozott egy, még a Népszabadság Online által is szétrollkodott, a magyar mémgyárosoknak sok vidám pillanatot kiváltó parodisztikus kampányvideót.

Vele szemben Lévai Katalin szociológus, egykori miniszter, sikerkönyv-szerző.

Mindenesetre, a bal oldalnak köszönve egy izgalmakban és szórakozásban bővelkedő országgyűlési választásoknak nézünk elébe, amelyben a politikai adok-kapoknak még csak a bemelegítőjét láttuk.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon