Farsangi fánk egyszerűen

Egy nagyon egyszerű, igazán könnyű fánkrecepttel szeretnék segíteni azoknak, akik ilyenkor farsang idején valami finomsággal szeretnének előrukkolni. Stílusos, aktuális a recept. 

Aki kipróbálja, ANNAK EZ A KEDVENCE LESZ!

Pehelykönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Ha ügyesek vagyunk pókszerű lábaival a gyerekek is könnyen megszeretik, már a formája is megragadó! Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás, fahéjas cukorral meghintve fantasztikus.

Én málnalekvárt csorgattam a tetejére.

 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:

  • 2 púpos bögre fehér finomliszt (25 dkg)
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor (10 g)
  •  2 doboz 140 g-os natúr joghurt vagy 20%-os tejföl (de még az egy tejföl, egy joghurt is működik)
  •  2-3 evőkanál kristálycukor
  • olaj a kisütéshez

Elkészítése:
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és közepesen hőfokon sütjük őket. Annyi olaj legyen az edényben, hogy lebegni tudjanak a fánkok!
3. A tészta magától fog megfordulni a fazékban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után mindenképpen ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté, ha nyers maradt a közepe, akkor két lehetőség van: túl gyorsan sült és vissza kell venni a hőfokon, vagy kisebb fánkokat szaggatni. Ilyen egyszerű.

Jó étvágyat!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon