CSUPA CSOKI CSOKI CSODÁLÓKNAK

A boldogság hormonjainkat erősen befolyásoló, liszt nélküli sütemény egy csésze kávéhoz!

Egyszerű és mégis semmihez nem hasonlítható intenzív csokoládé íz. Mindenki meg tudja csinálni, minden hozzávaló nálunk is beszerezhető és nem utolsó szempont az sem, hogy liszt nélkül készül el!

Hozzávalók a tésztához:

  • 85 g vaj
  • 100 g jó minőségű csokoládé
  • 6 db tojás
  • 100 g cukor
  • 6 g kakaó

A piskóta:

A 85 g vajat a 100 g csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A 6 darab tojást ketté választjuk. A sárgájába 20 g cukrot és 6 g kakaót teszünk és kihabosítjuk. Ehhez hozzákeverjük a vajjal felolvasztott csokoládét!
A hat tojás fehérjét a 80 g cukorral kemény habbá verjük és az előbbi csokoládés masszával óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön a hab.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben vékonyan eligazítjuk és 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.

A piskótát hagyjuk kihűlni, majd levesszük róla óvatosan a papírt.

A krém:

  • 1 dl presszó kávé
  • 130 g jó minőségű magas kakaó tartalmú csokoládé
  • 300 g tejszín

Az egy deciliter forró presszókávé segítségével felolvasztjuk a 130 g csokoládét, ha kell vízgőz felett rásegítünk, de ne melegítsük túl a csokoládét.

A 300 g tejszínt kezdjük kemény habbá verni és a felolvasztott csokoládét adagoljuk hozzá és leverjünk belőle egy szép krémet. Jó a krémet egy órára betenni a hűtőszekrénybe, hogy visszahűljön a csokoládé, ami a krémet is kezelhetőbbé, szilárdabbá teszi. Ehhez érdemes eredeti tejszínt használni. Szerbiában több élelmiszer boltban is a hűtőszekrények polcain megtalálható 250 ml csomagolásban! Eredeti tejszín, nm növényi!

A piskótát 3 egyenletes részre vágjuk, megkenjük a krémmel és hűlni hagyjuk. A képeken jól látható a folyamat. A szeletelése is.

Lepjék meg a hétvégére szeretteiket! Ez a süteménymennyiség egy maximum 4 személyes családnak elegendő egy vasárnapi ebéd utáni desszerthez, de már a délutáni kávézáshoz nem jut belőle. Ezért mindjárt dupla adagot készítsenek! Akkor talán hétfőn reggelre marad még egy szelet belőle.

Fantasztikus, intenzív csoki íz, szájban olvadó finomság, a kávéhoz kiváló.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon