Oktatási portál

A Magyar Nemzeti Tanács folyamatosan továbbítja az információkat a távoktatással kapcsolatban, segítséget nyújtva így a magyar pedagógusoknak. Az elmúlt években is ezt a tevékenységet folytatta, kiegészítette a munkát, segített kommunikálni egymás között, tapasztalatokat cserélni.

A kialakult helyzetben is igyekeznek segíteni a pedagógus társadalomnak. A Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Portálja, eddig feltöltött tudásanyaga is a rendelkezésükre áll. A honlap elérhető az oktatas.mnt.org.rs oldalon. A már eddig is feltöltött anyagok mellett, több hasznos információt is találhatunk.

A menüpontok pontos eligazítást adnak a honlapon. Kiemelkedően fontos a Pedagógusok elnevezésű fül, hiszen ebben megtalálhatók a tanítók, tanárok, szakemberek névsora. Azon kívül, hogy megkereshetjük a kollégáinkat, még az adatlapjuk tartalmazza a feltöltéseiket is, és ha lenne kérdésünk hozzájuk, akkor feltehetjük levél formájában. Jelenleg 22009 személy van beregisztrálva, de ez folyamatosan nő. Ebben a helyzetben ez is egy kommunikációs csatorna, amire most nagyon nagy szükség van.

 A másik, legalább ennyire fontos fül, a Tudástér, mely tartalmazza a konkrét feladatokat, tájékoztatókat, mérőteszteket és megannyi más fontos, a tanításban szükséges anyagot. Azt el kell mondani, hogy a pedagógusaink nagyon kreatívak, hiszen vetítés, gyakorlófeladatok, kitöltők, színezők, segédanyagok, feladatlapok és számtalan megoldás található ebben a térben. Letölthetők, majd továbbadhatók, és a véleményeket is egyes feltöltésekről meg tudják osztani a kollégák. A szűrők használata megkönnyíti a keresést, lehet címre, tantárgyra, osztályra, szakaktívára és a tananyag típusára is rákeresni. A tananyag típusa lehet E-tananyag, kiegészítő tananyag, prezentáció, tanmenet, óravázlat is. A gyakorlatban sok-sok hasznos tudnivalót és tanácsot tartalmaznak ezek a feltöltött anyagok.

A publikációk pedig kollégáink írásait tartalmazza.

Természetesen a Magyar Nemzeti Tanács szakmunkatársai abban is segítséget tudnak nyújtani, ha esetlegesen más probléma felmerül. Kiváló csapat dolgozik ott, kimagasló szakmai és emberi irányítással.

Erre szükségünk is van, mert azért ne feledjük el a személyes kontaktust (most, ebben az esetben telefont) - sokat számít a mindennapjainkban.

Van, ahova tudunk fordulni, segítséget, vagy csak útmutatást kérni. Ez is része annak, hogy győztesen kerüljünk ki ebből a helyzetből, mert csak győztesek lehetünk. A közösségünk, a magyar oktatási rendszerünk és mi mindannyian!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon