A külhoni magyar gyermekek éve

Halljuk, látjuk és tapasztaljuk is, hogy a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága folyamatosan megújul és újabbnál-újabb programokkal rukkol elő, mely segíti a határon túli magyar közösségeket.

A programsorozat 2012-ben indult a külhoni magyar óvodák évével, majd folytatódott a külhoni kisiskolások évével. Ráépült a külhoni felsősök éve és 2015-ben a külhoni szakképzés éve. A nemzetpolitika által is támogatott tematikus évek sorában a gazdasági szempontok is megjelentek, 2016-ban a   külhoni magyar fiatal vállalkozók éve, 2017-ben a   külhoni magyar családi vállalkozások éve és mögöttünk hagyott év pedig a külhoni magyar családok éve volt.

Aki látnia akarja, az pontosan tudja, hogy mindegyik programnak alap eleme a gyermek volt, igaz az idő múlásával már fiatalok lettek. Elkötelezetten támogatta a magyar közösségeket, mert a szülőföldön boldogulás kulcskérdése a rendszernek.

Az óvodai és iskolai programok segítették nem csak az intézményeket, hanem a pedagógusokat is szakmai előadásokkal, módszertani csomagokkal és továbbképzésekkel, melyek hasznosak voltak és utat mutattak a további fejlődési lehetőségekre is.

A csodasarkok az óvodákban iskolákban, a megannyi játék és könyv a Miénk a város című játék, a Kolompos táborok és a fejlesztések, melyek jókor jöttek és jó helyre.

Támogatva voltak a szakiskolák, felszerelésekkel, tangazdaságok fejlesztése és azon belül a fiatalokra figyelés, mert jó szakembereket kell képezni, minőségi felszerelésekkel és jól képzett pedagógusokkal.

Ebben partner volt, és lesz is a Magyar Nemzeti Tanács. A legfontosabb küldetés, hogy a szülőföldön boldogulni tudjanak, akik itt szeretnének maradni, itthon látják jövőjüket. Nem tagadjuk, hogy vannak, akik elmennek, mást látnak, más célt tűztek ki maguk elé, de ne feledjük, itthon is maradtak, mi is itthon maradtunk és sokan nem is szándékoznak elmenni. Csak látni kell a jót, a lehetőségeket.

Ebben segít a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Magyar Nemzeti Tanáccsal együtt. Az idei év a külhoni magyar gyermekek éve. Mi is lenne fontosabb, mint a gyermek, hiszen ők képviseli a jövőnket.

2019 a külhoni magyar gyerekek éve. Ennek a programnak a keretében továbbra is támogatják, hogy a gyermekeket nevelő családok biztonságban, szülőföldjükön boldoguljanak.

Várjuk a programokat, a lehetőségeket, hogy mi is oda tudjuk tenni a mi lehetőségeinket, kreativitásunkat és így megvalósul a nemzet egysége. Számíthatunk az anyaországra és ez nem mellékes.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon