EstiK

Bemutató a Zentai Magyar Kamaraszínházban

Mezei Kinga, az előadás rendezője a Magyar Szónak nyilatkozott. Kedvcsinálónak és gondolatébresztőnek az interjúból idézünk:

–  Maga az „estikornélság” minden emberben benne lakozik, az a fajta én, aki a ki nem mondott, meg nem tett dolgokért felelős, akit elnyomsz magadban, mivel szabályok közé szorít a társadalom, és nem tehetsz meg mindent, amit szeretnél.

Kiemeltük a századelőből, azzal a korral ilyen értelemben nem foglalkozunk, sőt nem is helyeztük korba egyáltalán, ily módon kap egy más jellegű olvasatot.
– Az Esti Kornélban is olyan abszurd és intellektuális humor érhető tetten, mely rendkívül ügyesen vezeti az ember belső humorérzékét. Aztán ahogy a szavakkal bánik, ahogyan mer bánni velük, mindez különlegessé teszi az ő nyelvét.

No meg az abszurditása, és ahogy nem kevés öniróniával kifigurázza önmagát és a költői attitűdöt, „pózokat”.

– Sokszöveges előadásról beszélünk, ahol ez (a zene) más szerepet kap, mint ahogy általában én gondolkodom a színházi zenéről, de természetesen arra törekedtem, hogy kapcsolatba kerüljön valamilyen módon a többi színpadi elemmel. (Mezei) Szilárd pedig kitalált egy nagyon érdekes hangzást preparált zongora és ütősök segítségével.

(Forrás: https://www.magyarszo.rs/hu/3678/kultura_szinhaz/183267/estiK.htm)

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon