Vigyázzunk egymásra, továbbra is!

A rendkívüli helyzet feloldásával, nem szűnt meg a rendkívüli óvatosságra való felszólítás. Továbbra is tartsuk be az előírásokat.

A  Vajdasági Magyar Szövetség a rendkívüli állapotban arra kötelezte magát, hogy segítsen azoknak, akiknek nehézséget okoztak a mindennapjaikban a koronavírus leküzdése érdekében hozott intézkedések. Az akciót „Vigyázzunk egymásra!” néven hirdették meg.

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma is egy egész Vajdaságra kiterjedő segítő hálózatot aktivizált.

A párt aktivistái az idősebbeknek segítettek abban, hogy könnyebben tudják elviselni a magányosságot, legyőzni az elzártságot. Nem mindenkinek adatott meg ugyanis az a lehetőség, hogy családjára, gyermekeire, vagy unokáira számíthatott ebben az időszakban.

A Vajdasági Magyar Szövetség felismerve a helyzet súlyosságát és rendkívüliségét, azonnal segítséget nyújtott a rászorulóknak, mint ahogyan azt eddig is tette. A közösségnek az elmúlt évtizedekben is komoly kihívásoknak kellett eleget tennie.

Mert mindenki fontos, minden magyar, éljen bárhol is. Ezt tapasztalatból mondom. Mert bárhonnan is érkezett telefonhívás vagy internetes megkeresés, a kérés teljesítve lett. Gondolok itt bevásárlásra, gyógyszer beszerzésére, nyugdíjfelvételre vagy fertőtlenítőszer kihordására az idősebb polgárok részére.

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma pedig készítette a maszkokat -  több mint 4000 mosható maszkot osztott szét az elmúlt időszakban. Sőt az egyéni kéréseknek is teret adott. Aki kért maszkot azoknak az aktivisták eljuttatták. A VMSZ Női Fórumának tagjai, aktivistái megszervezték szinte mindegyik településen a varrást. Volt aki szabta, volt aki az anyagot biztosította, és voltak cégek, vállalatok is, akik varrták a maszkokat. Összegyűjtötték azokat és ha igény mutatkozott, akkor ki is vitték a helyszínre. Bíróságokra, vállalatoknak, magánszemélyeknek.

Igazán büszkék lehetünk arra, hogy ennek a gépezetnek részesei lehettünk, mert a bajban ismerni meg az igaz barátot.

Ez az igazi önzetlen munka!

Az elkövetkező időszakban is a legfontosabb feladat az egészség megőrzése és az előírások betartása.

Ne feledjük, a járvány elharapózását is közösen tudtuk legyőzni és most is csak közösen tudunk győzni!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon