Új otthon, jobb itthon

Pátrik Ali Krisztina, Csantavér – Házvásárlás

Szülőfalujukban, Csantavéren találtak közös otthonra Pátrikék. A Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően két éve élnek a két szintes családi házban. Folyamatosan szépítgetik, bővítik az épületet, művelik a ház körüli konyhakertet. Kezdettől fogva határozott elképzelésük, több lábon állva, több tevékenységet végezve a szülőföldön boldogulni. A pályázatokat folyamatos figyelemmel kísérik. Jelenleg egy saját vállalkozás megnyitását tervezgetik, a férj, Pátrik Martin asztalosműhelyt szeretne nyitni. A részletekről a feleség, Pátrik Ali Krisztina nyilatkozott:

  • Miként sikerült rátalálni a megfelelő házra?

Miután a párom megkérte a kezemet, gondolkozni kezdtünk egy közös otthon kialakításán, a házvásárláson is. Hallottuk, hogy a Prosperitati Alapítványnál lehetséges a pályázás. Meg is léptünk, sikeresen pályáztunk. Itt, Csantavéren találtunk egy megfelelő házat, amely mindkettőnknek tetszett. Csantavériek vagyunk, eleve úgy is terveztük, hogy itt maradunk, itthon, ezen a településen képzeltük el a jövőnket.

Nagy volt a kínálat, ami az eladó házakat illeti, viszont eléggé magasak voltak az árak. Úgy harminc házat megtekintettünk, mielőtt meghoztuk a közös döntést. A szóban forgó házba azonnal beleszerettünk. Lassan két éve már, hogy benne élünk. Fokozatosan szépítgetjük, alakítgatjuk.

El kell, hogy mondjam, hatalmas segítség volt számunkra, előrelépést jelentett ez a házvásárlási lehetőség, az, hogy egy új otthon tulajdonosaiként tudtuk kezdeni a közös életünket.

  • Hogyan néz ki az új otthonuk?

Van a teleknek egy kicsi, kertes része, ahol próbálunk konyhakerti növényeket termeszteni, eladás céljából is.

Tulajdonképpen két családnak is megfelelő épületről van szó. Pincelakás van és egy fölső lakrészből áll. Egyelőre még a fenti részt használjuk. Ott kialakítottunk konyhát, van előszobánk, három nagyobb szobánk, kamránk, fürdőszobánk. A lenti, pincelakás részben is ugyanennyi helység van, szóval hely az van bőven, a későbbiekre is, amikor majd a családalapítás jön szóba. Építeni nem kell már hozzá, a szobák meglesznek a gyerekek számára is.

  • Mivel foglalkoznak, hogyan érzik magukat a településen, immár egy párként?

A férjem a szabadkai Denis pizzéria konyháján dolgozik, jómagam pedig egy csantavéri fodrász szalonban segédmunkás vagyok. Emellett édesanyáméknál a konyhakertészetben tevékenykedem. Nálunk, itthon is van ugye egy kisebb kert, szóval van csinálni.

Következő tervünk kialakítani egy melléképületet. A párom famegmunkálással is foglalkozik a napi munka mellett. Ennek céljából kialakítunk majd egy kisebb műhelyt.

Nem szeretnénk kimenni külföldre, így, több lábon állva próbálunk a szülőföldön boldogulni. Úgy gondolkodunk, hogy ez az életmód mégiscsak ideálisabb, természetesebb, hiszen itthon lehetünk a családdal, a barátokkal. A szülőfalunk, Csantavér egy szép, barátságos település. Számunkra mi sem természetesebb, minthogy nem akarjuk elhagyni.

  • Nehéz volt a pályázás, illetve vannak- e bővítési, újítási terveik?

Saját magunk írtuk a pályázatokat. Szüleim is több alkalommal pályáztak az Alapítványnál, szintén fóliasátorra, illetve a fóliasátoron belül használatos kistraktorra. Azokat a pályázatokat is mi írtuk meg, készítettük el, úgyhogy a házvásárlásnál sem volt már gond, benne voltunk a dolgok menetében.

Tervezünk pályázni a Prosperitatinál a jövőben is. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kiírásokat. Jelenleg fóliasátorra szeretnénk pályázni, valamint, ahogy említettem, a párom a famegmunkálás területén érdekelt. Asztalosműhelyt tervez nyitni, saját vállalkozásba szeretnénk kezdeni

hallottuk a csantavéri Pátrik Ali Krisztinától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon