Tisztánlátást!

Petíció azért, hogy ne épüljenek migránslakások Szabadkán

SUBOTICA.COM

Nenad Ivanišević szerb szociálpolitikai államtitkár a napokban bejelentette, hogy a minisztérium illetékesei a szabadkai Gerontológiai Központ területén olyan lakások építésére igényelték a norvég kormány támogatását, ahol igény szerint migráns családokat is elszállásolhatnak, főként nőket és gyermekeiket. A beruházás összértéke 650 ezer euró.

Az elmondottak szerint a beruházás még az idén megkezdődhet, és a migránsok akár egy teljes évig  élvezhetik az újonnan épített lakások kényelmét.

A migránsok az elmúlt években átgázoltak számos termőföldön és gyümölcsösön, hatalmas károkat okozva a termelőknek. A migránsáradat azonban nem csak anyagi károkat, de erkölcsi megalázást is jelentett, gondoljuk csak a meggyalázott temetőkre. Hátborzongva gondolok vissza agresszív fellépésükre, amikor egy szabadkai kislány majdnem az erőszakuk áldozata lett.

Azt, hogy lakásokat építenek a migránsoknak Vajdaságban, hatalmas problémának látom.

A tiszta, egyenes beszéd híve vagyok. A határozott és magabiztos kiállásé.

A vajdasági magyarságot is érintő témában az elszánt és egyértelmű fellépésé.

A higgadtságé, a helytállásé, a következetességé és kitartásé.

Hiszen gondoljuk csak végig, hogy a vajdasági magyar politikában kik és hogyan viszonyultak a magyar-szerb határon felhúzott kerítéshez, hogy kik voltak azok, akik nem tudtak egyértelmű állásfoglalásra helyezkedni a migránskérdésben. Akiknek mindez többismeretlenes egyenlet.

Azt kell mondanom, hogy sajnálom, hogy a liberális politikát folytató Magyar Mozgalom megtűri azt, hogy migránsok költözzönek utcáinkba.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon