,,Temerinhez köt bennünket minden”

Pintér Balázs, Temerin –  Házvásárlás

A temerini Pintér Balázsék éppen házvásárlás előtt álltak, amikor kiíródtak a Prosperitati Alapítvány ilyen jellegű pályázatai. Örömmel éltek a lehetőséggel és a sikeres pályázásnak köszönhetően hamarosan beköltözhettek új otthonukba. A nagy szorgalmú gazdálkodó, Balázs és neje is, két iker lányukkal együtt Temerinhez kötődnek minden téren. A házvásárlás folyamatáról, dolgos hétköznapokról, további terveikről a családfő mesélt:

  • Hogyan találtak rá az ideális házra?

Éppen a házvásárlás feladata előtt álltunk és tudomásunkra jutott a lehetőség, hogy a Prosperitati Alapítvány segítségével vásárolható ingatlan. Utánajártunk és találtunk egy házat, amelyet meg tudtunk pályázni és ezáltal vásárolni. A választásnál döntő tényező volt, hogy az otthonunk szembe szomszédság a nagyszüleim házával, ahol a mezőgazdasági gépeinket tartjuk.

  • Mennyi pénzért jutottak hozzá új otthonukhoz és hogyan néz ki az?

2 millió dinárért vásároltuk meg a házat. Az épület további sok felújítási munkát igényelt. Van benne egy kisebb gyerekszoba, háló, nappali, konyha, fürdőszoba. Az elmúlt években tovább renováltunk, a tetőzetet, a vízvezetéket és beszereltük a központi fűtést.

  • Miből állnak a dolgos hétköznapok?

Olyan családba születtem, amely mezőgazdasággal foglalkozik, a nagyszüleim révén, nyomán. Nemcsak beleszülettem, hanem bele is szerettem ebbe a munkába, öröm számomra gépekkel dolgozni. Az állattenyésztés szintén szerepel a családi gazdaság felfejlesztésének tervei között.

  • Szeretnének pályázni, bővíteni a jövőben?

Mindenképpen. Nem személy szerin én magam, de a családi gazdasággal eddig is pályáztunk a Prosperitati Alapítványnál, mezőgazdasági gépekre. Sikeresen megnyertük azokat. Ezért nagyon hálásak vagyunk.

Amint lesz számomra alkalmas kiírás, pályázni szeretnék magam is, gépre, de az állatállomány bővítése ügyében is.  

Az otthonunk, a tevékenységünk és a szívünk szálán is Temerinhez kötődünk. Itthon szeretnénk boldogulni és ezért meg is teszünk mindent, ami tőlünk telik-hallottuk Pintér Balázstól.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon