Takaros ház, sikeres vállalkozás

Fodor Miletin Csilla, Tamásfalva – Házvásárlás, eszközbeszerzés

Fodor Miletin Csilláék Tamásfalván élnek, új otthonukat a Prosperitati Alapítvány házvásárlási pályázatának segítségével teremtették meg. A család példaértékű módon alapította meg és vezeti a Fodor Agrar d.o.o. nevű  vállalkozást, amely mezőgazdasági termények átvételével foglalkozik. Történetüket Csilla mesélte el:

  • Hogyan került sor a családi ház megpályázására, megvételére, a beköltözésre?

Az utolsó pillanatban szólt a szomszédunk, hogy el szeretné adni a házát és tíz nap állt a rendelkezésemre, hogy elintézzek minden papírt és átadjam a pályázatot. A második körben sikeresen elbírálták a pályázatomat.

Nem volt hosszútávon lakható állapotban a megpályázott épület, alapos felújításra szorult, de így is nagyon megérte nekünk. A szigeteléstől kezdve a benti falak megmozgatásán, a központi fűtés bevezetésén át a vízvezetékig sok mindent újítottunk, alakítottunk. Ilyen felújítási munka volt az ablakok, a tető, az udvar rendbetétele, garázs, fészer kialakítása, annak érdekében, hogy legyen hely a gépezetek számára is, továbbá, hogy minden funkcionális legyen. Immár tavaly ősz óta élünk a házban, a megteremtett ideális, normális körülmények között.

  • Hogyan néz ki az épület, a telek?

Az udvar szép nagy. Az első része füvesítve van, a gyerekek számára játszótérrel. Kiszélesítettük a bejáratot, hogy normálisan közlekedhessünk, lesimítottuk, kibetonoztuk az udvart, a kertbe jelenleg vörös köles van vetve,  apróveteményes kialakítására még idén nem volt időm, de tervben van. A házat úgy alakítottuk át, hogy a fürdőszoba átkerült egy udvar felőli helységbe, ennek folytatásában helyezkedik el kisebb konyha, köztük egy spájz van, egy nagy nappalit alakítottunk ki, amely egyben van az ebédlővel, továbbá előszoba, gyerekszoba, hálószoba, vendégszoba van.

  • A sikeres családi vállalkozásuk által is nyújtottak be pályázatot az Alapítványnál. Mivel foglalkoznak és milyen eszközzel bővült a vállalkozás?

Családi vállalkozásunk neve: Fodor Agrar d.o.o. A Prosperitati Alapítványnál pályáztunk egy analizátorra, amely a mezőgazdasági termények átvételével foglalkozó vállalkozásban tesz nagy szolgálatot. Helyben van egy silónk és egy átvevőhelyünk. Mindezek esetében a búza és az árpa minőségének felmérésére használjuk a sikeresen megpályázott analizátort.

A családi vállalkozás körül tevékenykedünk gyakorlatilag mindannyian, édesapám, édesanyám, bátyám és családja, jómagam és a családunk szintén.

  • Szülőföldön, itthon képzelték el a boldogulást mindig is?

 

Nem is tudnák elképzelni, hogy másutt éljünk.

A családi vállalkozáson belül is, így együtt működik a munka a közösek a célok mentén.

  • Nehézséget jelentettek a pályázási folyamatok?

Jómagam írom a pályázatokat, a vállalkozásunk részére is. Aránylag gördülékenyen zajlik a folyamat. Amikor valamiféle nehézségbe ütközöm, akkor a Prosperitati irodától megkapok minden segítséget.

  • Szeretnének pályázni további bővítési, fejlesztési célokra?

Mindenképpen pályázunk még. A bátyám legutóbb pályázott is földvásárlásra. Amikor csak lehetőség adódik, szeretnénk azt megragadni, a továbbiakban is fejleszteni, bővíteni

hallottuk a tamásfalvi Fodor Miletin Csillától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon