A számok nem hazudnak

Szerbia köztársasági elnököt választott

Magyar Szó

Április 2-án Szerbia elnököt választott Aleksandar Vučić személyében. A jelenlegi 97,42% feldolgozottság alapján, Aleksandar Vučić megkapta a leadott szavazatok több, mint 55%-át.

Az új elnökünkre legalább 12%-kal több szavazat érkezett, mint a teljes ellenzékre együtt. A számok is mutatják, hogy neki és a Szerb Haladó Pártnak óriási a társadalami támogatottsága. Azt hiszem, erre mondják, hogy fölényes győzelem.

Az elnökválasztáson a második helyen az az állitólagosan független jelölt, valamikori ombudsman végzett, aki a 90-es években Milošević kabinetjében dolgozott.

Annyira független, hogy már bejelentette, pártot alapít...

Közte és Aleksandar Vučić között közel 40% a leadott szavazatok közötti különbség. Ekkora százalék különbséggel a választások, az eredmények legitimitásának aláaknázása képtelenség. Mindenek ellenére Janković nem gratulál a győztesnek. Viszont ő most hátradőlhet és politizálhat ellenzékből, hiszen neki nem kell letenni semmit sem az asztalra.

A szabad és demokratikus választásokra felügyelő központ, a CeSID közleménye szerint, a mostani elnökválasztást kísérte az elmúlt húsz év választásait tekintve a legkevesebb szabálytalanság.

Mindezen tények figyelembevétele nélkül, a Magyar Mozgalom továbbra is szabdalja a vajdasági magyar közösséget.

Minden megmozdulásuk kudarcba fulladt.

Már nincsenek húzóerők.

Hiába van hitvallás, program.

Az mind csak betű a papíron.

A liberális diktatúra gyengélkedik. Csak pár újságíró csinál úgy, mintha még mindenki hinne ebben az ideológiában. Még látjuk, hogy kapadoznak kicsit, próbálják tolni a propagandát. Aztán egy kis cenzúra itt, áltüntetés amott. Hétvégén az egyetemisták hazautaznak, oszt így jártatok.

Az emberek már átlátnak rajtatok.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon