Quo vadis Europa?

Emberek mi zajlik Európában?

Én őszintén próbálom megérteni az embereket, a különféle baloldali, jobboldali, liberális észjárásokat, de sok mindent így sem tudok józanul felfogni. Ekkora lenne a baj?

Valami nagyon nincs rendben, ebben a sokáig hőn áhított, sok országnak ma is távoli terveiben szereplő Európa Unióban. Még meg sem emésztettem a román baromarcú Iohannis következmények nélkül történő sértegetéseit, ami engem is súlyosan sért magyarságomban, már is kapom a következő hidegzuhanyt. Miközben Magyarország az emberéletek védelmére és a koronavírus okozta válság kezelésére koncentrál, ahogy ezt teszik más országok is, az Európai Parlamentben ismét, nekem is hazámnak számító Magyarországot, cincálják koholt vádak alapján, úgy, hogy az igazságügyi miniszter fel sem szólalhatott. A balliberális képviselők hiénaként vetették magukat ránk, kötelezettségi eljárást és a támogatások megvonását szorgalmazva. Magyarországon folyamatosan ülésezik az Országgyűlés; ezt a tényt figyelmen kívül hagyták, amikor tomboló diktatúráról értekeztek. Többen azt állították, üldözik az ellenzéket (bár így lenne, de sajnos nem igaz), a civileket és az újságírókat is, de akadt olyan felszólaló is, aki a transzszexuálisok magyarországi elnyomása miatt aggodalmaskodott (Istenem, ez komoly?). Bár az EP ebben a vitában csak annak nem osztott lapot, akiről maga a vita szólt, a magyarok nem tűrték szó nélkül mindezt. Deli Andor (Fidesz-KDNP) és Vincze Loránt (RMDSZ) képviselők a helyszínen, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig a virtuális térben osztotta ki a Magyarországra támadó balliberálisokat, nem is rosszul teszem hozzá!

Varga Judit közösségi oldalán nyilvánosságra hozta a magyar álláspontot, amelyet Magyarország védelmében nem mondhatott el. Deli Andor is rávilágított, hogy a koncepciós perek idejét idézte a csütörtöki vita, az RMDSZ EP-képviselője pedig azt javasolta, vizsgálják a román jogállam helyzetét is, hiszen Iohannis elnök kisebbségekkel kapcsolatos kijelentései valóban aggodalomra adnak okot.

Megindult az EP-ben a koncepciós per

Mintha az EP nem lenne jobb dolga! A Magyarországról szóló vitát az uniós tanács és az Európai Bizottság álláspontjainak ismertetésével kezdték meg.  Nikolina Brnjac az Európai Unió Tanácsának horvát elnöksége nevében felidézte, hogy hazánk ellen a hetes cikkely szerinti eljárás márciusban terítékre került volna, ám a koronavírus lesöpörte az asztalról. Az EB részéről Věra Jourová liberális alelnök szólalt fel, aki korábban még úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus megfékezése érdekében hozott magyar törvények harmonizálnak az uniós joggal. A csütörtöki vitán Jourová viszont kifejtette, hogy az EU minden tagállamban vizsgálja a rendkívüli intézkedéseket, majd korábbi álláspontját meghazudtolva élesen bírálta hazánkat, és a magyar demokráciáért és a sajtószabadság csorbulása miatt aggodalmaskodott.

Deli Andor (Fidesz-KDNP) az Európai Néppárt színeiben szólalt fel, és rávilágított, hogy a mai vita, amelyen a képviselők 90 százaléka nem tudott részt venni, a régi koncepciós perek hangulatát idézi.

A koronavírusos helyzet végéhez közelítve egyértelmű, hogy most kell igazán egységesen kiállnunk az emberek egészségének megőrzése és a gazdaság fellendítésének ügyében, ebben van szükség tényleges európai összefogásra. Az európai parlamentnek ebben kellene segédkeznie, de úgy látszik, vannak frakciók a balliberális oldalon, amelyek nem engedhetik meg maguknak, hogy ne támadják újra és újra, immár havi rendszerességgel Üres ideológiai viták helyett az európai embereket érintő kérdésekről kellene inkább beszélni.

Sokkal könnyebb üres ideológiai vitákat szervezni, mint a lényegről és a tényekről beszélni és azzal foglalkozni, ami ténylegesen érinti és érdekli az embereket a tagállamokban. Ezért van ma újra Magyarország a napirenden olyan vitában, amelyről a szervezők előre tudták, hogy azon az EP-képviselők 90 százaléka nem tud részt venni, nem tudja elmondani a véleményét. Antidemokratikus a vita, mondta Deli Andor. A magyar képviselő azt is sérelmezte, hogy a magyar kormány részvételét az EP elnöke nem segítette, annak ellenére, hogy az ügyrendi szabályok ebben nem akadályozták. Az online részvételt pedig teljesen kizárták, miközben az áprilisi plenáris ülésen a szocialista és liberális frakciók vezetői a kivetítőkön szólalhattak fel.

Most ez miért nem lehetséges a magyar kormány számára? A bizottság nem állapított meg semmilyen jogsértést a felhatalmazási törvény kapcsán, ezért ez a vita számomra az európai értékek és az alapvető jogi elvek megcsúfolása és a régi koncepciós perek idejét idézi. Sajnos itt az érvek és a tények senkit sem érdekelnek – zárta felszólalását a magyar képviselő.

A balliberális frakciók felszólalói a szokásos mantrákat ismételgették hazánkkal kapcsolatban és többen követelték a 7-es cikkely szerinti eljárás alkalmazását, illetve azt, hogy ne kapjon hazánk uniós támogatásokat, és felszólították az Európai Néppártot is több ízben, hogy zárja ki soraiból a Fideszt. A hazánkkal szemben felrótt kritikák szerint nálunk tombol a diktatúra, üldözik a civileket, az ellenzéket, az újságírókat, nem fogadják el a transzneműeket és a nők elleni erőszak ellen sem lépünk fel hatékonyan, mivel nem ratifikáltuk az isztambuli egyezményt. Egyes képviselők szerint pedig a transzneműek védelme a legfontosabb kérdés a világjárvány idején.

Ez a sokadik hasztalan vita Magyarországról, ami az ország migrációs ellenállása miatt történik hangsúlyozták a hazánk védelmére kelő politikusok. Annalisa Tardino pedig azt emelte ki, hogy ilyen alapon Olaszországot is lehetne vegzálni, hiszen Conte kormánya is rendeletekkel kormányoz.

Gazdasági válság előtt állunk, azzal kell foglalkozniuk az államoknak

Vincze Loránt (RMDSZ) szerint ROMÁNIÁT IS VIZSGÁLHATNÁK!

Az RMDSZ uniós parlamenti képviselője, Vincze Loránt felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt tíz év során a magyarok számtalanszor bizalmat szavaztak Orbán Viktornak és a Fidesznek. Rendezzünk egyórás vitát a jogállamiságról minden tagállam esetében! – javasolta az RMDSZ képviselője, majd azt ajánlotta, kezdjék rögtön Romániával, hiszen Iohannis elnök kisebbségekkel kapcsolatos kijelentései valóban aggodalomra adnak okot.

Varga Judit elismerését fejezte ki Vera Jourovának, az EB alelnökének, hogy a hónapok óta tartó „példátlan, összehangolt politikai kampány és hisztériakeltés” között több alkalommal is kimondta, hogy Magyarország nem sértett uniós jogot a koronavírus-törvény elfogadásával.

Magyarország kormánya továbbra is mindent elkövet azért, hogy megvédje polgárainak életét, egészségét, jólétét, és erejéhez mérten segítséget nyújtson másoknak is a védekezésben az EU határain belül és kívül. A miniszter bízik benne, hogy az EP is megtalálja a módját annak, hogy a jelenlegi „pótcselekvés” helyett méltó szerepet vállaljon ebben a feladatban – olvasható a levélben.

Mindenki vonja le a saját következtetését.

Engem nagyon elszomorít és aggodalommal tölt el ezeknek az embereknek, képviselőknek a magatartása, mert ezekkel az emberekkel kellene megértetni a gazdasági bevándorlás súlyos következményekkel járó folytatását is, de a gyöngyöspatai cigányok 100 milliós támogatása is az ilyen fajta politizálásnak az eredménye, ami minden józan embert úgyszintén felháborított, és nem a cigányok huligán magatartását fogja megszüntetni, sem integrálni őket, hanem csak megerősíti őket abban, amit eddig is tette. Kell ez Európának? Hova tart Európa?

MTI

(Forrás: Varga Judit hivatalos Facebook-oldala.)

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon