Otthonuk, Kelebia

Horváth Róbert, Kelebia – Házvásárlás

Horváth Róbert és családja takaros kelebiai otthont tudhat magáénak a Properitati Alapítvány házvásárlási pályázatának köszönhetően. Hosszas keresgélés után a kiválasztott épületet lakható állapotban vásárolták meg, majd kisebb felújításokat végeztek rajta. A Kelebián vágyott és meglelt új otthon történetét Róbert mesélte el:

  • Miként találtak új otthonra?

A feleségem szüleinél laktunk, szintén Kelebián és szerettünk volna saját házat vásárolni.

Sokáig keresgéltünk mindenfelé, szinte házról házra járva. Szorított az idő is, semmiképpen nem szerettük volna elszalasztani az Alapítvány nyújtotta remek pályázási lehetőséget. Végül egyik ismerősünk segítségével találtunk rá erre a régóta eladó házra, ráadásul Kelebián. Nagyon örültünk! A Prosperitati Alapítványnak köszönhetően megvalósult a vétel. 14 ezer euróért vettük meg a házat. 2016 augusztusában költöztünk be.

  • Hogy néz ki az épület, a telek?

A házban van két nagy szoba, továbbá előszoba, konyha és fürdőszoba. Mindez adott volt, lakható volt a ház, kisebb belső és külső felújítást igényelt  csupán. A telekhez tartozik a 850 négyzetméteres udvar is, amelyet szintén takarossá, hangulatossá tettünk.

Boldogok vagyunk, hogy ott, ahol eddig éltünk, Kelebián sikerült házat találni, maradni.

  • Nehéz volt a pályázás folyamata?

Egyáltalán nem okozott nehézséget. Magunk végeztük, oldottuk meg a pályázatírást, az ügyintézést.

  • Élénk emlék marad számomra az önöknél tett látogatás. Hangulatos, muskátlis udvar, takaros ház, amelyben immár négy éve élnek. Hogy érzi magát a család az otthonukban?

Nagyon jól érezzük magunkat, teljes mértékben belaktuk a házat. A gyerekek is boldogan cseperedtek új otthonunkban. Nejemmel mindketten a Pionir csokoládégyárban dolgozunk. A kelebiai ház tökéletes otthon, harmonikus menedék a mindennapok kihívásai közepette

- hallottuk Horváth Róberttől.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon