Otthon a szülőfaluban

Müller Hilda – Nemesmilitics – Házvásárlás

A nemesmiliticsi Müller Hilda egyedülálló anyaként pályázott a Prosperitati Alapítványnál házvásárlásra. Hilda két lányával, Lillával és Helénával együtt tért vissza szülőfalujába, Nemesmiliticsre. Elmondása szerint, nagyon sokat jelent számára a lehetőség, hogy az Alapítvány segítségével otthont teremthet családjának.

  • Hogyan került sor a házvásárlás körülményeinek megteremtésére?

A válásom után egyértelmű volt számomra, hogy a szülőfalumba térek vissza. A külföldre költözés soha nem szerepelt a terveim között. A zombori kórház belgyógyászati osztályán dolgozom nővérként.

A gyerekek szeretnek Nemesmiliticsen, ugyancsak az otthonuknak tekintik, könnyen megszokták már a gondolatot is, hogy itt élünk majd.

  • Miként találtatok rá a megfelelő házra?

Hosszasan keresgéltünk, végül az interneten akadtam rá a megfelelőre.

A falu központjában lévő ház mindannyiunknak megtetszett. Ideális az elhelyezkedése, közel van hozzá az iskola, és gyakorlatilag minden könnyen megközelíthető onnan.

  • Mennyibe került, illetve milyen adottságai vannak az épületnek, a teleknek?

12 000 euróért vettem meg a házat, a telket. Nagyon elégedett vagyok a vétellel. A házban négy szoba van, két konyha, két fürdőszoba. Továbbá kamra, pince, kert és gyümölcsös is tartozik az objektumhoz, a telekhez.  Az épület, a belső tér a festésen kívül további különböző renoválási munkálatokat igényelt, ám az nagyon jól jött, hogy az előző tulajdonosok a bútorzat nagy részét is meghagyták a házban.

  • Mikor költöztetek be?

A szerződés szerint hat hónap a határidő a beköltözésre. Ehhez tartva magunkat és abszolút idejében, tavaly májusban realizáltuk a költözködést.

  • Vannak-e további pályázási terveid?

A távolabbi jövőt illetően vannak elképzeléseim.

Úgy gondolom, a Prosperitati Alapítvány jövőbeni start up pályázati kiírása iránt leszek érdekelt, egy magánvállalkozást nyitnék szívesen

hallottuk Müller Hildától.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon