Öt vajdasági a kitüntetettek között

Teljesítik küldetésüket

 
Bodzsoni Istvánt a Pannon Rádió és Televízió, illetve a Szabadkai Magyar Rádió fejlesztése, valamint a Pannon Médiaház létrehozása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként díjazták. A Pannon RTV igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a magyar fővárosban.
A magyar állami kitüntetést Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes adta át a parlamentben. Bodzsoni István a médiaház felépítéséről azt mondta, hogy óriási munka volt: „Nem csak az én érdemem, ez egy csapatmunka volt. Óriási érdeme van ebben a magyar kormánynak, amelyik az egészet megtámogatta, a Vajdasági Magyar Szövetségnek, illetve személyesen Pásztor Istvánnak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak és természetesen nektek, a gyerekeknek, akik ezt végigcsinálták, a legnehezebb körülmények között, hibátlanul.”
Paskó Csaba kelebiai plébánost Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki, többek között odaadó lelkipásztori szolgálata és a magyar gasztronómia népszerűsítése miatt.
„Nyilván meghatódik az ember, amikor 44 évesen átvehet egy ilyen elismerést. Különösen fontos számomra és örülök annak, hogy a szakma terjesztett fel a díjra, a magyar étrend séfek közössége” - mondta a plébános.
Dr. Farkas Emil, a Zentai Közkórház sebészeti osztályának főorvosa szintén a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át:
„Engem a feladatok mindig megtaláltak. A kihívásoknak mindig eleget tettem, akármilyen téren jöttek. Szerencsém az volt, hogy ezeknek a feladatoknak, kötelezettségeknek a teljesítésénél emberek vettek körül, akik ebben munkatársaim voltak. Ez a díj őket is illeti.”
Vicei Károlyt, a zentai Térzene Irodalmi és Művészeti Társaság elnökét Magyar Ezüst Érdemkereszt elismerésben részesítették többek között kordokumentumoknak számító szépirodalmi alkotásai elismeréseként.
Jelenleg is egy regényen dolgozik: „Memoárregényt írok. Mintegy száz oldalig jutottam, de háromszázat hozzá szeretnék tenni” - nyilatkozta a díjazott.
 

Vajdaságból továbbá Pekár Tibor nyugalmazott zenepedagógus is Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott.

Ő későbbi időpontban veszi át az elismerést.

(Forrás: Pannon RTV)

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek