Orbán Viktor miniszterelnök és Szent II. János Pál pápa kapcsolata

A magyar miniszterelnök a mai napig különleges, személyes kapcsolatot ápol a Szentatyával. Amikor kitüntetést kapott tőle, személyes üzenet is érkezett mellé.

Sokszor írtam már arról, hogy az, ami jelenleg Magyarországon, de ha teljesen pontos szeretnék lenni, akkor egész Kárpát-medencében zajlik nem pusztán politika. Nem pusztán jobb-, vagy baloldali erők fellobbanása, egymásnak feszülése, egész más zajlik. Orbán Viktor miniszterelnök személyében egy karizmatikus vezetőt kapott Kárpát-medence, aminek mi magunk is részesei vagyunk, érezzük, tapasztaljuk. 100 év Trianon után nem a gyász, hanem ismét az összetartozás érzése, egy kimondhatatlan büszkeség kerít hatalmába, amit sok magyar nem érzett már egy évszázada.

Én ezt akkor is és most komolyan gondoltam és ezt hivatott sok olyan apró jel megerősíteni, mint pl. a kálvinista Orbán Viktor miniszterelnök személyes nyilatkozata is: „Többször találkoztam Szent II. János Pállal, ami nem könnyű dolog, sőt, kifejezetten bonyolult, tekintettel arra, hogy református volnék. Ráadásul a kálvinista–katolikus viszony is meglehetősen összetett kérdés a magyar történelemben. A Szent Atyára sohasem elsősorban a Vatikán katolikus vezetőjeként tekintettük. Mindig a közép-európai országok legnagyobb védelmezőjének tartottuk a világpolitikában, függetlenül a vallási háttértől. Van egy személyes történetem is. Négyévnyi kormányzás után elveszítettük a 2002-es választásokat. A vereség után a pápa, a Szent Atya azzal tisztelt meg, hogy kitüntetést adományozott nekem (a Nagy Szent Gergely Rend nagykeresztjének civil fokozatát – a szerk.), ami a legnagyobb elismerésnek számít. Amennyire emlékszem, református azóta sem kapott ilyet. A vele küldött személyes üzenet pedig így szólt: nem azért kaptad, amit tettél, hanem azért, amit tenni fogsz. Szóval annak ellenére, hogy már nincs velünk, még ma is nagyon személyes kapcsolatban vagyok vele.”

Orbán Viktor miniszterelnök Rómában, az Edmund Burke Alapítvány Nemzeti konzervativizmus című konferenciáján vallott a Szent II. János Pál pápához fűződő különleges kapcsolatáról. A kormányfővel készített teljes interjút közli a Remix News.

Amikor az ember látja az ellenzék erkölcsileg is komolyan kifogásolható viselkedését, és összehasonlítja azokkal az eredményekkel, amit a jelenlegi kormány felmutat, akár az ország fellendítésében, vagy annak határainak megvédésében, akkor látja, hogy a nagy szentek előrelátó gondolkodása mennyire nyomon követhető. Én itt idéztem már sokszor Pió atya jövendöléseit is. A menekültekkel szemben történő fellépés számomra továbbra is egy ilyen jel. A gazdasági menekültek nem a háború elől menekülnek, ők maguk a háború! Ezt időben felismerni, erre mások figyelmét is felhívni, de legfőképpen ettől megvédeni Magyarországot, csak is karizmatikus emberek képességeire mutatnak rá.

Örülök annak, hogy a délvidéki magyarok, a legnagyobb délvidéki magyar politikai párt a VMSZ is az első pillanattól ezt felismerte ezt, Orbán Viktor miniszterelnök úrral együtt gondolkodott, tervezett, lépett. Megvédeni, megőrizni, fejleszteni, előre látni és a jövőben gondolkodni.

Számomra egyértelmű, hogy kik azok a politikai erők, kik azok a vezető politikusok, akik képesek a jelenlegi helyzetben irányt mutatni! Remélem az égiek továbbra is támogatják ezt a fejlődést!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon