Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője

MTI

Az elmúlt száz év legsikeresebb 10 éve volt az utolsó tíz év – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök

A megszokott magabiztossággal, jövőképet sugárzó programról, a magyar valóságot és a nemzetközi viszonyokat áttekintő elemzésről, cselekvési irányvonalak felvázolásáról szólt Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Polgári Magyarországért Egyesület szervezésében a Várkert Bazárban tartották meg a hagyományos miniszterelnöki beszédet.

A trianoni békediktátum századik évfordulójára reflektált Orbán Viktor.

Kiemelte, hogy 100 év után nemcsak élünk, de kiszabadultunk az ellenségeskedés gyűrűjéből is. Széles együttműködés szövetségi rendszerét építette ki a magyar kormány.

Mert a magyarság vallotta: „Hiszek egy hazában!” De…

Nem szabad elfeledkezni, hogy a jelenlegi emelkedő pálya előzménye mi volt 10 évvel ezelőtt, mekkora munka van az önbecsülés helyreállítása mögött, hogy az IMF és a brüsszeli EU-s pénzekért való kuncsorgás helyett hogyan állt Magyarország a sarkára. Hogyan lett a szocialista kormányzás után keresztény nemzeti alkotmányunk, hogyan lett hazaküldve az IMF, létesült 850 000 új munkahely, a családok megkapták az elismerést, a munka a tiszteletet és 2019-ben már a magyar gazdaság nőtt Európában, a legnagyobb mértékben.

Magyarország létrehozta a saját magyar útját, patrióta gazdaságát.

Kockázatos volt, de ahogyan Orbán Viktor fogalmazott, győzedelmeskedett a magyar virtus.

Megjegyezte: nincs szükség a volt kommunisták liberális politikájára, mert az vitte csődközeli állapotba az országot. Egyébként pedig a mai magyar politikában a liberális = a diplomás kommunistával.

 

Úgy fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, hogy eddig háromszor látta már, hogy Soros hogyan akarta befolyása alá vonni Magyarországot.

A kilencvenes évek elején az államadósság felvásárlásával, amit nem engedett meg Antal József. Majd az OTP Bank 1994-es felvásárlásával, amit Horn Gyula gátolt meg, és 2015-ben az emberjogi szervezetek bőrébe bújt embercsempész szervezetekkel ostromolta meg Magyarországot és Európát Soros, aki még a nemzetállamok felszámolását célzó migráns áradattal, az évenkénti egymillió ember bevándoroltatásával rombolja az európai, nemzeti és keresztényi öntudatot.

A magyar kormány, mint eddig, továbbra is folytatja a nemzeti konzultációt minden olyan kérdésben, amelyhez demokratikus meghatalmazásra van szüksége a magyar polgároktól.

Orbán szerint, aki ígér, és azt betartja, az a demokrata.

A nemzeti konzultáció sikeresen folyt az Alkotmány, a rezsicsökkentés, a bankadó és a Soros-terv elutasítása kapcsán. Hasonlóra van szükség az erőszakos bűnözők jogaival való börtön-business és a gyöngyöspatai problémák kapcsán is.

 

Orbán azt mondta: hiszünk abban, hogy Magyarország mindenki biztonságot nyújtó otthona tud lenni, a pénzért pedig meg kell dolgoznia mindenkinek.

 

A magyar gazdaság sikereit sem szabad elhallgatni, mondta a miniszterelnök. Emellett a bérek nőttek, a vagyoni alapú egyenlőtlenség 45%-os, ami a német 79%-ostól sokkal jobb. Akik a pedagógusainkat és iskoláinkat kritizálják nem is tartják számon, hogy az itt képzett szakemberek tudásának köszönhető a magyar gazdaság világszínvonalú sikere.

 

Ahogyan Orbán fogalmazott, sokáig azt hittük, hogy Európa a jövőnk, miközben kiderült, hogy mi vagyunk Európa jövője!

Meghirdette a magyar kormány klímaválságkezelő elképzeléseit.

Csökkenteni fogja Magyarország a szén-dioxid-kibocsátását, folyóit megvédi és megtisztítja, minden újszülött után 10 fát fognak ültetni, támogatják az olcsó elektromos autók vásárlását és a városi tömegközlekedésben az elektromos buszok használatát. A környezetvédelem nem liberális okoskodást, hanem cselekvést igényel.

Folytatódik és tovább bővül a családvédelmi cselekvési terv is.

Az eddigi programok sikeresen folynak. A házasságkötések száma nő, de a népességfogyás nem állt meg. A négygyermekes anyák után a háromgyermekes anyáknak is ugyanazok a kedvezmények járjanak. A fiatalok idegennyelv és Kresz-vizsgáját is ki kell terjeszteni az anyákra is.

A miniszterelnök a prioritások közé sorolta az EU gazdasági növekedésének megállásából eredő magyar problémák kezelési módozatai kidolgozását, amelynek fontos eleme az adócsökkentés a kisvállalkozások és a munkát terhelő adók vonatkozásában, miközben fontos a nyugdíjak értékének megőrzése.

Az adó, szociális rendszer és munkaerőpiaci EU-s szabályozások kapcsán megjegyezte Orbán, hogy vigyázni kell „nem szabad olyan vonatra ülni, amelyikről nem tudjuk, hogy hová megy”. Az EU-n belüli verseny leszabályozó törekvések nem biztos, hogy jó érdekeket szolgálnak.

Az évértékelő végén hangsúlyozta, hogy a kampányt két évre lezártnak tekinti. Csak Muhammed Ali után annyit üzent azoknak, akik a 2022-es választási elképzelésekről kérdezik: Csak lebegünk, mint a pillangó, és szúrunk, mint a méhecske. Egyúttal groteszknek tartja az ellenzéki avantgarde koalíciós hibrid megoldásokat.

Aponyi grófot parafrazálta: Aki a magyaroknak vermet ás, az maga esik bele. Egy ilyen 100 éves időszak után még mindig itt áll a magyarság, az csak azt jelentheti, hogy az Úrnak szándéka van velünk.

Orbán Viktor 22. évértékelője a társadalmi igazságosságról, a nemzeti konzultációról, a zöld politikáról, a gazdaságvédelmi és családpolitikai akciótervről valamint Európa jövőjéről szólt.

A magyarokról, a nemzetről határon innen és túlról.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon