Orbán Viktor: Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét

AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK MEGSEGÍTÉSE EURÓPA ÉRDEKE IS A MINISZTERELNÖK SZERINT

Második alkalommal került megrendezésre a Keresztényüldözésről elnevezett Konferencia. Ezen a konferencián Orbán Viktor is tartott egy nagyon értékes, sokat üzenő beszédet. Egy karizmatikus vezető gondolati Európa jövőjéről, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Különösen ezekben a napokban, amikor itt Délvidéken ismét látjuk a menekültek számának felduzzadását, az ételerős huszonéves fiatal férfiak bevándorlását, honfoglalását, vallási térfoglalását.

Bajban vagyunk!

Európa megmentéséhez azok a keresztények adhatják a legnagyobb segítséget, akik ma szükséget szenvednek.

A miniszterelnök hozzátette, a Hungary Heps – Segítő Magyarország segélyprogram azt adja az üldözött keresztényeknek, amire jelenleg a legnagyobb szükségük van, és ők azt adják cserébe, amelyre Európának van szüksége: hitet, kitartást, a megmaradás képességét.

Orbán Viktor ugyanakkor úgy vélte, nem különválasztható Európában és a világ más tájain tapasztalható keresztényüldözés, hiszen egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt: a mi kultúránk, a mi civilizációnk. 

A miniszterelnök beszédében a keresztények üldözéséről szólva hangsúlyozta, hogy a magyarok számára azért fontos segíteni az üldözötteket, mert mi is idegenek voltunk Európában, és a keresztény hit felvétele segített megmaradnunk a Kárpát-medencében.

Ezért elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó erejét” – idézte Magyarország Alaptörvényét Orbán Viktor.

Az eseményen több magasrangú egyházi vezető és politikus felszólalása mellett, Donald Trump amerikai elnök üdvözlőlevelét is felolvasták.

Orbán Viktor beszéde, mint mindig, átütő, lényegretörő és olyan volt, aminek minden gondolatával egyezni tudok. Ilyen beszédet, politikai és társadalmi intenciókat egyházi vezetőktől is szívesen hallgatnék!

1100 éve a Kárpát-medencébe érkezett magyarságot folyamatosan az foglalkoztatja, hogy míg más előttünk érkezett népek eltűntek, kipusztultak vagy továbbálltak, mi megmaradtunk, holott rokontalanok vagyunk, nyelvünk és kultúránk csak ránk jellemző.

A miniszterelnök úgy vélte, vitathatatlan katonai erényeink és életerőnk önmagában nem lett volna elegendő a megmaradásunkhoz, ehhez a keresztény hit felvételére is szükség volt.

Kiemelte, ebből kiindulva a magyar Alkotmány is elismeri a kereszténység nemzetmegtartó erejét, s mint fogalmazott, a magyar nép és kormány hisz abban, hogy a kereszténység segíti a népek és nemzetek megmaradását. A magyar nép és kormány hisz abban, hogy a keresztény erények megtartása békéhez és boldogsághoz vezetheti azt, aki gyakorolja.

Ez a bizonyosság kötelez arra is, hogy a magyarság erejéhez megfelelő mértékben kiálljon az üldözött keresztények mellett. Úgy vélte, a konferencia és a megjelent felszólalók és vendégek a bizonyosság arra, hogy a világ népességének 0,2 százalékát kitevő magyarság kiállása igenis fontos. 

A jó jót inspirál, a kiállás bátorságot szül, a példa messzire terjedhet, a cselekvés felszabadítja a bénultságot – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint nem különválasztható az Európában és a világ más tájain tapasztalható keresztényüldözés. Úgy vélte, miközben tény, hogy minden vallása miatt üldözött öt emberből négy keresztény, Európa csendes, újra és újra csendes, egy rejtélyes erő zárja le az európai politikusok száját és megbénítja a karjaikat.

Hozzátette, Európában csak emberjogi kérdésnek lehet nevezni a keresztényüldözést, a keresztények tragédiája külön, elkülönítve nem nevezhető meg. Orbán Viktor úgy vélte, ameddig Európában a keresztényüldözést pusztán humanitárius problémaként kezelik, a legfontosabbról nem beszélnek, azaz, hogy egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt: a mi kultúránk, a mi civilizációnk. 

A támadás több fronton valósul meg, népességcserével, bevándorlással, gúnyolódással és megbélyegzéssel, a politikai korrektség szájkosarával. 

Orbán Viktor elmondta, Magyarországon bevándorlásellenes hangulat van, a keresztény kultúra megvédését követelő közösséggel, amely azt vallja, ne a bajt hozzuk Európába, hanem a segítséget vigyük helybe, a rászorulóknak. Társadalmi egyetértés van abban is, hogy a segítséget közvetlenül a bajbajutott közösségekhez kell eljuttatni, egyházaik vezetőivel kell felvenni a kapcsolatot, hiszen ők teljes felelősséget vállalnak a közösségükért, és kitartanak az áldatlan körülmények között is. Hozzátette, a magyarok úgy vélik, jogukban áll megvédeni keresztény kultúrájukat és az ebből fakadó életformát.

Orbán Viktor arról is beszélt, a legnagyobb tévedés, amit egy európai ember mondhat a keresztényüldözésről, hogy az vele nem történhet meg, sokan ringatják magukat ebbe a hitbe, pedig a terror többször is lecsapott már. Az Iszlám Állam számos harcosa járt európai iskolába és számos szélsőséges iszlám radikális érkezett Európába a bevándorlásnak köszönhetően. Mint megjegyezte, a demográfiai előrejelzések szerint lesznek olyan európai országok, ahol már a közeljövőben meg fognak változni a vallási, kulturális arányok.

A probléma sokkal közelebb van hozzánk, mint azt sokan gondolnák.

Európát pedig csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény gyökereihez.

Mi, európai keresztények is nagy bajban vagyunk.

Európa megmentéséhez azok adhatják a legnagyobb segítséget, akik ma segítséget szenvednek. A magyar segélyprogram azt adja az üldözött keresztényeknek, amire szükségük van, és ők azt adják cserébe, amelyre Európának szüksége van: hitet, kitartást és a megmaradás képességét. 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek