Márton Áron Közösségi Ház Kelebián

Örömmel jelentem, a Márton Áron Közösségi Ház Kelebián teljes pompájában elkészült! Pár éve még csak álom volt, mára valóság lett. Mi magyarok, itt Vajdaságban, ha összefogunk, csodákra vagyunk képesek.

Három év kemény munka után elkészült a Márton Áron Közösségi Ház Kelebián. Komoly befektetés, nyolcvan éve nem volt ilyen kaliberű infrastruktúrafejlesztés Kelebián közösségi élet terén, mint az elmúlt néhány évben.

2011-ben, miután plébánosként odakerültem, megkezdődött az a közösségfejlesztő munka, ami mára többek között egy Gaál Ferenc Magyar Művelődési Egyesületet eredményezett. Közösen a plébániával mára ifjúsági zenekar, gyermekkórus, két néptánccsoport, cserkészcsapat, Szent Mónika keresztény édesanyák imaközössége és megannyi rendezvény létezik, ami mára Kelebiának büszkesége.

Itt jött az ötlet a Paskó atya konyhájához is, ami mára Borbás Marcsit a Gasztroanygyal, de Fábry Sándort és sok-sok más vendéget vonzott Kelebiára, hogy megkóstolja azokat a finomságokat, amit  szerénytelenül Bácska ízének nevezünk.

Ezt mind azért mondom el, mert először volt élő közösség, közösségépítés, és ehhez kaptuk a támogatást, hogy legyen egy olyan infrastruktúra, amiben ezt zavartalanul meg is tudjuk valósítani, élni tudjuk a közösségi programokat. Ez hozta az ötletet és mára a megvalósulását ennek a projektnek, ami egy impozáns épület, ami gazdagítja egyházközségünket és a faluközösséget. Hálásak vagyunk Magyarországnak, amiért támogatta, hogy ez a szép közösségi ház nálunk épüljön meg!

Az én ötletemre, kérésemre és felterjesztésemre a VMSZ, az MNT és Magyarország Kormánya közös elhatározásából született a támogatás szándéka 2015-ben és az idén 2018-ban örömmel jelentem, hogy elkészült, rendeltetésének átadható lett!

Az ünnepség várhatóan október 21-én délelőtt 10 órakor lesz Kelebián! Addig is már tervezzük a programokat, hiszen szeretnénk megtölteni ezt az épületet eseményekkel! Október 5-én lakossági fórum este 7 órakor, október 20-án a Paskó atya konyhájában Mátyás király reneissance vacsoraest, amire máris lehet asztalt foglalni! Különleges vendégekkel ünnepelünk: a  Reneissance Consort zenekarral Kecskemétről, udvarmesterrel és reneissnace táncokkal, valamint különleges ízletes korhű receptek alapján a modern konyhára alkalmazott finom vacsorával! De az év végéig lesz cigányzenés operett est gasztronómiai élményekkel és persz sok-sok közösségi program, könyvbemutató, mézeskalácssütés, Márton napi ünnepségek és sok más minden.

Minden jószándékú embert öremmel vár a Márton Áron Közösségi Ház Kelebián!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon