Magyarországi választások – apa, kezdődik!

Kezdődik a kampány Magyarországon...

Gyurcsány Ferenc

a külföldön élő szavazók kérdéséről beszélve leszögezte, hogy az állampolgárságot senkitől nem lehet elvenni, de!

 A voksolás jogát ahhoz kell kötni, hogy a szavazásra jogosultak valamennyi ideig életvitelszerűen Magyarországon éljenek.

Vagyis megvonná a szavazati jogot a külhoni magyaroktól.

Nemzetpolitikai szempontból is aggályosnak tartom a felvetést, arról nem is beszélve, hogy eme kijelentés az általános választójogot kérdőjelezi meg, ami egy önmagát demokratának deklaráló politikustól bődületes böszmeség.

Már több, mint 12 év eltelt a 2004. december 5-ei népszavazás óta. A kettős állampolgárság megadásáról szóló népszavazás ekkor eredménytelenül zárult, mert sem az igen, sem a nem szavazatok aránya nem érte el az érvényességhez szükséges 25 %-ot. Az urnákhoz járuló szavazók 51,55 %-a szavazott igennel és 48,45 %-a nemmel, azonban az igen szavazatok aránya az összes választópolgár tekintetében csak 18,9% körül mozgott.

A nemzetpolitikai kérdéseket addig tabuként kezelő MSZP ekkor alakított ki először egyértelmű álláspontot. Ez az álláspont a – most már nyíltan felvállalt – nemzetben való  gondolkodásnak az elutasítása volt.

Ennek a politikai irányvonalnak a megtestesítőjé és állami pénzekből lebonyolított gyűlöletkampánynak a hangadója pedig Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök volt.

Majd 2010. május 26-án az újonnan megalakult Országgyűlés 97,7%-os többséggel elfogadta a kedvezményes honosításról szóló törvényt. És nem özönlötték el milliók Magyarország területét, nem vesztette el senki a munkahelyét az olcsó határon túli munkavállalók miatt, ellenben lett 1 millió friss magyar állampolgár a Kárpát-medencében és a nagyvilágban.

Gyurcsány Ferencnek, mint az MSZP balliberális platformja vezetőjének ez a szerepvállalása egyből általánosan használatos szitokszóvá változtatta a balliberális, ballibsi kifejezéseket.

A fő szabály az, hogy állampolgárok szavazhatnak, az pedig másodlagos, hogy hol laknak, hiszen listás szavazásról van szó.

Választóterületi szavazásokon valóban nem vehetünk részt, mindaddig míg nem rendelkezünk állandó lakcímmel.

Kedvenc érveim egyike, hogy mi, külhoni magyarok nem fizetünk adót, így nincs jogunk beleszólni az anyaország politikájába.

De akkor mi van az anyaországi nyugdíjasokkal?

Ők is kussoljanak?

Gyurcsány Ferenc választási helyezkedésének része mindez, hiszen kedvezőtlen esélyüket próbálja minden megnyilvánulásával javítani, ahelyett, hogy a politikájukat javitaná, hogy esetlegesen jobb alternatívát kínáljon.

Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc a legelutasitottabb politikusok egyike.

Akinek meg kell magyarázni, hogy miért fontos nekünk, vajdasági magyaroknak a magyar állampolgárság, az úgy sem értené meg. Felesleges szócséplés. Ez az érzes valakiben vagy benne van, vagy nincs.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek