A Magyar Összefogás listájának közleménye

Mgr. Hajnal Jenő listavezető:

A Magyar Összefogás listájának tagjai másfél hónapja járják közösségeinket – igaz, becsületes, őszinte és elkötelezett magyar emberekkel találkozva, beszélgetve és jövőt tervezve. Bárhol jártunk, mindenhol azokkal az értékekkel találkoztunk, amelyek közösségünknek mindig is fontosak voltak: család, gyermek, kultúra, összefogás, nemzet és hit.

Az emberek vallásukhoz és hitükhöz való ragaszkodása mindenhol meghatározó volt. Épp ezért nemcsak a Magyar Összefogás nevében, hanem mindazokkal együttérezve, akikkel találkoztunk, nem tekinthetjük másnak a Magyar Mozgalom óriásplakátjának szlogenjét, kampányüzenetét, mint istenkáromlásnak és nemzetgyűlöletnek.

Hiszen a bibliai és a zenei műre való utalás egyszerre mindkét fogalmat kimeríti.

Úgy gondolom, hogy ennél mélyebbre egy csoportosulás, amely a vajdasági magyarságot szeretné képviselni a Magyar Nemzeti Tanácsban, nem süllyedhet.

Eddig csak azt hittük, hogy listaállításuk célja nem más, mint személyes sérelmeiknek kifejezése, de ezzel a tettükkel még a látszatát sem mutatják a vajdasági magyarság szolgálatának, hiszen szembe mennek minden olyan értékkel, amely számunkra szent és sérthetetlen.

                                                                                                        

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon