Legyen bennünk bátorság, hogy megvívjuk az ideológiai csatát

Még mindig itt csengnek fülemben Pásztor István elnök úr szavai, amit Szent István napján mondott ünnepi beszédében és már akkor tudtuk, hogy ez nem csak a múltba való visszatekintés, de figyelmünket a közeljövőre irányítja:

„Legyen bennünk bátorság, hogy megvívjuk az ideológiai csatát. Mert csakis ez tarthat meg bennünket, magyarokat, magyaroknak. Európában, ahova Szent István letelepített bennünket. A szülőföldünkön, ami a mi otthonunk, és amit mindenkivel, akivel együtt éltünk és élünk évszázadok óta, a kölcsönös tisztelet és elfogadás jegyében kívánunk megtartani élhető, biztonságos otthonnak. Olyan otthonnak, amely ezeréves, eltéphetetlen gyökerekkel tartozik anyaországához. Nagy dolog az, Hölgyeim és Uraim, hogy mi ezt kimondhatjuk, képviselhetjük, mi ezt elfogadtattuk a többségi politikával és ennek mentén sikeresen tudunk érdeket érvényesíteni.

Az előttünk álló időszaknak, az előttünk álló választásoknak éppúgy, mint a napi küzdelmeknek ez a tétje. Ehhez legyen nyitott szellemünk, erőnk, bátorságunk és akaratunk.

Isten éltesse a nemzetet, Isten éltesse a vajdasági magyar közösséget!”

 

Aprópénzre váltva az ünnepi gondolatok, hétköznapi köntösében tekintve az ünnepi pillanatok üzenetét ez azt jelenti, hogy ismét fel kell iratkoznia a külön választói névjegyzékbe annak, aki a legutóbbi nemzeti tanácsi választások óta lakhelyet változtatott. Így készüljünk a nemzeti tanácsok választására!

Sokan, több mint 4000 adták le aláírásukat, támogatásukat az Magyar Összefogás listájának!  Bátorít és lendületet ad, hogy megannyi viszontagság és belső támadás után is ekkora a támogatottsága az Magyar Összefogás listájának itt Vajdaságban.

Nehéz, de fontos kampány előtt állunk. Legyen bennünk bátorság megvívni ideológiai csatáinkat, ahogy elnök úr is mondta. Körülöttünk sokan kiabálnak, zaj van, kínálják ideológiai portékáikat, mint kofák a piacon. Ideológiai sokszínűség, balosok, jobbosok, liberalisták, Soros György támogatta ideológiai szénhidrátokon hizlalt, magukat civil szervezetként emlegető, közben politikai párttá növekvő trójai falók akarnak konkurencia lenni! Nekünk kell világosan látnunk a célt és következetesnek maradni!

Már tudjuk, hogy november 4-én lesz a következő MNT választás, ami minden magyarnak fontos Vajdaságban. Elsősorban is, ami most a legfontosabb, hogy tudjuk, annak, hogy a nemzeti közösségek képviselői részt vehessenek a szavazáson, egyetlen alapfeltétele van, ez pedig a külön választói névjegyzékbe való feliratkozás. Aki ezt nem teszi meg, az nem választhat, és nem választhatják meg.

A külön választói névjegyzékbe a helyi önkormányzatok általános közigazgatási osztályán vagy az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium weboldaláról letölthető formanyomtatvány kitöltésével lehet bejegyezni magukat a polgároknak. Ne felejtsük el, hogy csak akkor kell újra regisztrálniuk, ha lakóhelyet változtattak a négy évvel ezelőtti választások óta.

Aki szeretné leellenőrizni, hogy szerepel-e a külön választói névjegyzékbe annak nincs más dolga, mint felmenni az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium weboldalára, ahol a képernyő jobb sarkában lévő első fülre kattintva a személyi számának beírásával már láthatja is, hogy be van-e jegyezve a névjegyzékbe.

A külön választói névjegyzékbe való feliratkozás fontos, hiszen enélkül egy-egy nemzeti közösség nem befolyásolhatja saját sorsa alakulását, illetve azt, hogy nemzeti tanácsukban kik döntenek a közösséget érintő elemi kérdésekben. Azt is tudjuk, hogy 2014-ben több mint 130 ezer vajdasági magyar szerepelt a külön választói névjegyzékben.

Minél többen vesznek rész a választásokon, annál nagyobb a legitimitása egy-egy testületnek, így sokkal eredményesebb lehet. Erre számít, és ehhez kéri a Magyar Összefogás listája minden vajdasági magyar szavazó támogatását. Fontos a világos ideológiai kiállás és következetes támogatás, ami a következő négy év eredményességét teszi lehetővé!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon