Kolompos tábor, online és egyebek

A napjainkban felnövő generáció számára már elképzelhetetlen lenne az élet mobiltelefon és internet nélkül. Számukra teljesen természetes az, hogy online felületen kommunikálnak ismerőseikkel, barátaikkal a személyes találkozások és beszélgetések helyett. Azonban a face to face beszélgetéseket nem helyettesíthetjük teljes egészében online csevegésekkel. Lehet tiltakozni, lehet ellene tenni, de hasztalan.

Hiába tudjuk, hogy a digitális kommunikáció kevésbé hatékony, mint a személyes beszélgetések, a digitális média és az ott rejlő kommunikációs lehetőségek erőteljesen fejlődnek. A digitális világ fénykorát éljük, melyben a személyes kapcsolatok kezdenek háttérbe szorulni, leginkább a fiatalok, a „digitális bennszülöttek” generációjának körében. Egyre inkább előtérbe kerülnek a felületes „online kapcsolatok” és barátságok. Olyan emberekkel vagyunk virtuális kapcsolatban, akiket lehet, hogy valójában nem is ismerünk személyesen. 

Ennek a jelenségnek a pozitív kihasználására rengeteg lehetőség van. Természetesen a szülők és az intézmények támogatása mellett. Sok olyan online felület van, ami hasznos vagy hasznos is lehet számunkra.

Ilyen például a Kolompos felület is. Itt megtalálható nem csak a gyerekeknek a szórakozás, hanem a szülőknek is és a nagyszülőknek is.

A programsorozat a Családok éve 2018 nagy ívű rendezvény keretében is megtalálható. Mit is jelent a családok éve?

A magyar családok iránti tisztelet jeleként 2018-ra meghirdettük a családok évét, mely számunkra a gondoskodó szülőkről, a testvérekről, az idősekről, a megfoganó és a megszülető gyermekekről szól. De a fontosabb kérdés az, hogy a Családok éve mit ad a magyar családok számára? A válasz egyszerű: még több megbecsülést és figyelmet, illetve újabb támogatásokat, kedvezményeket.

És újra a Kolompos!

A web oldalukon megtalálhatók a koncertek, mozi és kolompos mese is. Felelevenítve és éltetve a hagyományainkat. Szürettől pünkösdig felmutatva díszes, színes és sokrétű örökségünket. Minden korosztály számára a megfelelő hangulatos, tevékenységet teremtve.

Eddig az online kapcsolatokról és a felületről beszéltem, de valójában az igazi kapcsolat a személyes. Erre is talált megoldást a Kolompos együttes. Táborokat szervez.

Íme, az ízelítő:

Tipegő-topogó a legkisebbeknek szóló, reggeli játékos- muzsikálós-énekes baba-mamafoglalkozás.
Várfestés Minden évben kifestjük a saját „gyerek-várunkat”, a helyszíne a Rákóczi Vár udvara.
Kézműveskedés Jung Rita, Kovács Noémi és Dobi Pál délelőtt-délután várják a kicsiket és nagyokat kézműveskedésre, ügyeskedésre.
Zenetanoda Ismerkedünk a hangszerekkel – hegedűvel, csellóval, ütőgardonnal.
Ezen felül lesz esti mulatság a Rákóczi Várban néha finom meglepetéssel, tábortüzes mulatság a Várkertben, diavetítés Gyurival, közkívánatra kürtőskalács-sütés, métázás és csülközés, iskolás vitézkedések, esténként villanyfényes focimeccs a műfüves pályán, Kolompos mesejáték és Kőleves mese igazi kondérral, igazi krumplival, igazi kővel, igazi kőleves vacsorával, Kolompos Fesztivál.

Ha kedvet csináltam az oldalhoz és a táborhoz, kérem, nézzék meg az oldalt és ígérem, hogy be fogok számolni a táborról, mert vajdasági magyar nagycsaládok is részt vesznek ezen a táboron.

Kolompolni fogok még!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek