Jól döntöttek a vajdaságiak, amikor a FIDESZRE szavaztak

Egy millimétert sem tér el Orbán Viktor attól a közös erőfeszítéstől, amelyet az elmúlt nyolc évben tett a vajdasági magyar közösség megerősítése érdekében  fogalmazott Pásztor István a Pannon Televízió Szubjektív című műsorában.

Nagy tisztelője vagyok Orbán Viktor politikájának. Soha ekkora előrelépést, fejlesztési tervet és megvalósult projektumokat nem mondhatott magáénak VAJDASÁG, és azon belül is magyar közösség, mint az elmúlt nyolc évben.

Nem is volt kétséges, hogy ezt a politikát vállalni tudom, és vállalni akarom, mert nem csak az ideológiai háttere van helyesen, keresztényi és nemzetpolitikai értelemben megfogalmazva, hanem kitapintható, látható eredmények bizonyítják azt az irányvonalat, amit Orbán Viktor célként fogalmazott meg.  Ez pedig nem más, mint Kárpát-medence magyarságát összefogni és kulturális, nyelvi, de ugyanakkor gazdasági egységben szemlélni függetlenül attól, hogy a határon innen vagy túl, EU belül vagy azon kívül van!

Vajdaságban erre legkiválóbb partner a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács, akik sikeres politikájuknak, profi politizálásuknak köszönhetően, az MNT pedig Szerbiában legitim módon, törvényes képviselőjeként a magyar kisebbségi közösségnek méltó partnerei Orbán Viktor nemzetpolitikai irányvonalakat megfogalmazó és kizárólag egységben gondolkodó törekvéseinek.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közelmúltban tárgyalt a magyar miniszterelnökkel a gazdaságfejlesztési program folytatásáról. Tudjuk, hogy mit hozott a Prosperitate néven közismertté vált forrás a vajdasági vállalkozók életében. A magyar kormány és Orbán Viktorra jellemző nyitottság és egységben gondolkodás továbbra folytatódik a gazdaság fejlesztésében is.

Folytatódnak a támogatások, mértékük pedig a magyar gazdaság teljesítőképességének függvénye – mondta Pásztor István a Pannonrtv-nek adott nyilatkozatában, és pontosította: „2019-től elindul egy új, négyéves pályázati ciklus, aminek a pénzügyi háttere nagyon-nagyon jelentős, sok vonatkozásban megközelíti a dupláját annak a keretnek, amivel az elmúlt három évben rendelkeztünk, úgyhogy ilyen szempontból optimisták tudunk lenni.

Az Orbán-Pásztor találkozón szó esett arról a tartományi döntésről, amely meghatározta a Vajdaság számára jelentős napokat.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Nem azt értük el ezzel a döntéssel, hogy a vesztes pozíciónkat megerősítettük, hanem azt értük el, hogy legitim módon tudtunk most és az elkövetkező időben beszélni erről a dátumról. Ez közösségileg fel fog minket szabadítani. Egy fajta vesztes pozícióból az erkölcsi győztes pozíciójába tud minket emelni. Miniszterelnök úr elfogadta az érvelést, amit elmondtam, illetve ő is így látja ezt a dolgot. Azt gondolja, hogy ennek az ügynek kapcsán más döntést nem lehetett hozni.”

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon

Friss cikkek