Jogi kar és jogi kár

Már jó ideje figyelem a Magyar Mozgalom és a hozzá tartozó holdudvar viselkedését. Elképzelem őket ahogy egymás mellett feszülten, kussban ülnek. Idegesen morzsolják a kezüket, ropogtatják ujjbegyüket, véresre harapdálják szájuk szélét. Pattanásig feszült idegekkel toporzékolnak, olykor levegőt is elfejtenek venni, lesik az órát, valamit már írni kéne, és végre megszólal a jól ismert értesítő hang a mobilokon. Igen, végre történt valami, gyerünk, nézzük, üssük, írjuk át, szerkesszük be a hyperlinket, keresd a képet, ne azt, amazt...úúú, b*zdmeg, ez de jó, nagyot fog szólni!

Ezt csinálhatták akkor is, amikor megjelent az éterben a Magyar Nemzet minapi cikkje, miszerint továbbra sem felvételizhetnek a magyar diákok anyanyelvükön az újvidéki Jogi Karra.

A cikk tartalma igazából mellékes volt a szabadosok számára, mert a megszokott módon, most is emberre utaztak. Nem érdekli őket, hogy ha vakon is, csak lövöldözhessenek. Csak azt látják, hogy ha valaki a VMSZ színeiben politizál, akkor az már orbitális és megbocsáthatatlan hiba. Kész, földbe kell az illetőt döngölni és jól megtaposni, el kell őt ásni a vajdasági polgárok előtt. Ez a módi.

Nyilas Mihály most a hunyó, és nem elég, hogy VMSZ-es káderként az oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi titkárság élén áll, de még a néhány hónapja megalakult Vajdasági Magyar Jogászegyletnek is ő az elnöke. A Vajdasági Magyar Jogász Egylet (mert így írják helyesen, kedves Kókai Péter főszerkesztő úr, mint a Magyar Jogász Egylet) több, mint egy éve alakult, de nem baj, második nekifutásból biztosan jobb lesz.

És matekból is milyen jók ezek a szabadosok, azta. Kiszámolták, hogy 9 nappal a titkosított bírósági döntés meghozatala előtt adott ki egy közleményt a VMJE, amelyben kiáll a Vamadisz mellett.

Biztos vagyok benne, hogy valami kis sunyi terve volt ezzel a Nyilasnak. A kis furfangosa, ccc...

És biztosan nem is nyújtott semmilyen segítséget a Vamadisz aktivistáinak, hanem drukkolt az irodájában, paradicsomlét szürcsölve, hogy na, veszítsétek el a pert, és ne kapjátok kézhez az indoklást több, mint egy hónapig.

Arra még nem jöttem rá, hogy ez neki miért is lenne jó, de nem töröm magam, majd a szabadosok megírják.

Mert gondolom az kevésbé fontos, hogy az ítélet részletes magyarázatát nem ismerve nem szerettek volna kiállni a képviselők a nyilvánosság elé és beszámolni arról, hogy azt még nem tudják, hogy miért, de sajnos elutasították a keresetüket. Igen, én is szeretem önként és dalolva kitenni magam egy olyan helyzetnek, ahol a felmerülő és amúgy jogos kérdésekre nem tudok válaszolni. És igen, szerintem is veszett elmebajra vall, ha az ember fia fel akar készülni a tananyagból, amit el kell mondania.

De azért engedtessék már meg, hogy megálljunk egy szóra! Korhecz Tamás, az MNT volt elnöke, 2012. júliusában a jelen ügy akkori állása szerint az alábbi nyilatkozattal igyekezett megnyugtatni az érintetteket:

,,... Tekintettel arra, hogy kisebbségi, szerzett jog sérült meg, akár a köztársasági jogvédő, akár az esélyegyenlőségi biztos, akár a tartományi ombudsman előtt is elindítható ez a jogorvoslati eljárás. Ezenkívül minden jogorvoslati eszköz kihasználása után alkotmányjogi panasszal alkotmánybíróság előtt is megtámadható ez az egyedi aktus..."

Micsoda véletlen, hogy ma pont Korhecz Tamás az egyetlen magyar alkotmánybírónk Szerbiában, nem gondolják? Akkor ezek szerint megoldja azt, amiről anno lemaradt, mert elaludt?

De mi is itt a lényeg valójában? Az, hogy az ítélet elsőfokon lett meghozva, és higgyék el nekem, nem a szabadosok lesznek azok, akik fellebbeznek majd és tovább vívják a csatát. Ők akkor is a szoba egyik eldugott zugában, körmöt rágva fogják várni a telefon pittyegését, amíg mások harcolnak a vajdasági magyarok jogaiért.

Szóval a szabadosok ezzel az újabb tákolmányukkal is jól megmutatták a büdös VMSZ-nek, hogy micsoda tökös gyerekek, dolgozni meg dolgozzon az, aki szegény.

Ők a billentyűzetet ütik, oszt jó napot.

Akinek meg nem tetszik, menjen kapálni. Ha nincs mit, majd azt is megírják, és persze azért is az a poshadt VMSZ lesz a hibás.

Oszt nektek meg jó éjszakát.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon