Gratulálunk!

Mindegyik évforduló fontos a közösségünk számára. Különösen egy ilyen szervezetért, mely harminc évvel ezelőtt letette a névjegyét a magyar közösség asztalára.

Harminc év a nemzet szolgálatában.

Megalakulása óta kiemelten fontosnak tartotta az elszakadt területekkel a kapcsolatot és a nehéz időkben is kiállt a magyarság egységéért. A magyarok szabadsága, a keresztény értékek tisztelete és Európa védelme, több száz évvel ezelőtt is fontos volt, mint ahogyan ma is fontos. Küldetést teljesít, a nemzet küldetését.  Az Országgyűlés 2010-ben elfogadta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítását, amelynek köszönhetően már több mint egymillió külhoni magyar vált újra közjogi értelemben is a nemzet részévé. 2012 novemberétől a választójogi törvény módosításával, a magyar állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok is részt vehetnek a magyarországi választásokon. Így 2014-től nemcsak egy Országgyűlés, hanem egy „nemzetgyűlés” hozza meg a törvényeket. 2010-14-ben megalkották a magyar nemzetpolitika keretrendszerét, amely azóta is folyamatosan fejlődik a nemzet gyarapodására.

A Rákóczi Szövetség, mintha előre látta volna ezeket a történéseket, mert harminc éve folyamatosan képviseli az összmagyar nemzetet.

Az új alaptörvény és a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvény deklarálta a magyar nemzet összetartozását és Magyarország felelősségviselését a külhoni magyarság iránt. Ebbe a keret rendszerbe épül be a Rákóczi Szövetség, szinte zászlós hajója a nemzetnek.

Rengeteg minőségi program, foglalkozás és tábor jelzi tevékenységét és nem elfeledve, sőt kiemelve a szórványlétben élőkkel való foglalkozást.

Diákutaztatási programjai, általános- és középiskolásoknak, valamint nem megfeledkezve a felnőttekről sem.

Csak néhány program, a teljesség igénye nélkül:

„Gloria Victis” Ifjúsági Találkozó és Történelmi Vetélkedő

Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő

INFOPROG – Kárpát-medencei Magyar Középiskolások Informatikai Versenye

Középiskolás vezetőképzők

Csíksomlyói zarándoklat

Sátoraljaújhelyi Középiskolás Tábor

Anyanyelvi Tábor

Kárpát-medencei Történelem Szakos Tanár Tábor

Magyar Nyelv és Irodalom Szakos Tanárok Találkozója

Óvodapedagógus Találkozók

 

A Vajdaságban is több helységben, főleg a szórványban élőkkel, élő kapcsolatot alakított ki közösen a Magyar Nemzeti Tanáccsal. Bekapcsolódott a magyar iskolaválasztási programba és ezzel is teljesíti küldetését.

Gratulálok, azaz gratulálunk, mert így erős a nemzet! A képzeletbeli nemzeti tortán, a harminc éves Rákóczi Szövetség gyertyája fényesen ég.

 

Az oly sok nagy mozgalom legfőbb oka most és mindig - az ősi törvények szégyenletes eltörlése..”

 II. Rákóczi Ferenc

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon