Ezt is megértük!

Egy vezető konzervatív román lap szerint Orbán Viktor a keresztény Európa védőbástyája

Barátaim. Nagy a valószínűsége annak, hogy Közép-Európa és Közép-Kelet-Európa végre magára talál.

Még a németeknek is megjöhet az eszük. Az olaszok már magukhoz tértek, azon vannak az osztrákok is, még csak lassan is, de TALÁN! A híres Pió atya jóslata Magyarországra és a magyarságra vonatkozólag talán tényleg most teljesedik be?

Mi, Európa nagy múltú, összefogással nagy erejű régiója vagyunk. Gondoljunk a visegrádi királytalálkozóra, melyet Károly Róbert hívott össze és kitartott Luxemburgi Zsigmond császárig, majd kis szünettel Corvin Mátyásig. 

A franciáknak elég bajuk van Macronnal, a britek távozóban vannak, Svédország permanens kormányválságban él, Dánia bekeményített. Akikre a liberalista Nyugat rátette a kezét, mint Ukrajna, az haldoklik. Lesz még ott is kőkemény változás. S akkor az oroszokról, Trump Amerikájáról és Kínáról még egy szót sem esett. Az EU vezetése Junckerestül, Manfred Weberestül lapátra teszi saját magát, amiért én magam is imádkozom nap, mint nap! Sokat remélek a jövő évi tavaszi választásoktól! Ideje lenne irányt változtatni!

Tartsunk ki, ahogy tettük 1.200 éven át. És neveljük erre a gyerekeinket. Országunk épül, izmosodik, az ellenzéki pártocskák haldokolnak. A magyarság szellemisége kezd visszatérni az alapokhoz, lélekben, intellektusban, művészetekben, munkakultúrában és gyarapodásban is. Aki ezt nem látja, az vagy nem akarja, vagy vak!

Ebben hiszek, saját magunkban, és abban, hogy a térség képes összefogni.  Nekünk, vajdaságiaknak, vagy délvidékieknek, kinek hogyan tetszik, jó érzés ide tartozni, ennek részese lenni!

Nem akartam hinni a szememnek, amikor egy hírportálon azt olvastam, hogy egy vezető román konzervatív napilap, a România Liberă véleménycikke szerint a Magyarországot a jogállamiságtól való állítólagos elhajlással vádoló Soros-Sargentini jelentésről tartott európai parlamenti vita annak emblematikus példájaként marad fenn a jelenkor történelmében, hogy miként változtatható egy vád dicsőséggé a magyar nemzet számára.

Innentől vált érdekessé a cikk és innentől érdemes tudni róla. Mert a legnagyobb dicsőség, ha még ellenségeink is elismerik azt, ha jó úton haladunk előre.

ERRŐL TUDNIA KELL MINDENKINEK! Marius Ghilezan publicista az 1877 óta megjelenő nagy tekintélynek örvendő lapban kifejtette: "Orbán Viktor a megtámadott jogán mondott válaszában leckét adott abból, hogy miként változathatók lovaglócsizmává a holland papucsok, vagy miként változhat át zenekarrá a banda, ha jó a karmester."

Véleménye szerint a magyar vezető bársonyos kézzel vágott vissza egy kettős mércék paradigmájába belemerevedett Európának, ahol egyik oldalon a szegények, a másikon a gazdagok állnak.

Orbán nem válaszolt a vádakra. Nem mentegetőzött. Lovagként támadott. Szégyenkezésre kényszerítette és kényszeríti folyamatosan a kontinens fejeseit.

Ghilezan szerint: a jelentés sértés a kereszténységet ezer éve védelmező magyar néppel szemben.  

Ezt láthatja Manfred Weber, az Európai Bizottság lehetséges jövendőbeli elnöke is, aki nem Magyarország állítólagos kisiklásaira tért ki, hanem a bukaresti tüntetésekkel vágott oda azoknak, akik kihegyezett fülekkel várták Magyarország elítélését és a 7-es cikkely aktiválását, mely amúgy sem fejtette volna ki a hatását, hiszen Lengyelország élt volna a vétójogával.

A vereség győzelemre váltásának taktikája csak a világ nagy államférfijait jellemzi. Strasbourgban újra felemelkedett a budapesti keresztény (Orbán Viktor) szerencsecsillaga. Ügyesség, de ravaszság is kell ahhoz, hogy Chivas Regallá változtasd a barackpálinkát.

A csibész (magyar kormányfő) menetközben borította fel a globalizmus ágyasainak szekerét.

Kapellmeisteri tökéllyel védte meg országát. A saját pályájukon győzte le őket. Egy erős európai család támogatásával menyegzővé változtatta a halotti tort.

Így megy ez, amikor erős vezetőd van – jelentette ki.

Neki nem csörgetik a bilincseket, nem viszik ellene utcákra az ellenállókat, a titkosszolgálatok és Amerika nagykövetsége egyhangúlag azért harcolnak, hogy a Magyar Rapszódia a rekviemmé váljon a langley-i flick-flack után a napjait számoló progresszizmus számára.

Ez egy óriási csata a kereszténység és a brüsszeli bürokraták által támogatott neomarxisták között. Orbán Viktor mindenki másnál hamarabb megtanulta, hogy nem a gyerekeket kell a világ csendőreinek karjai közé vetni, hanem rá kell őket venni, hogy a magyar kottából játszanak.

Nem igaz, hogy csodálatos időket élünk? – teszi fel a kérdést a román publicista.

Megállíthatatlannak tűnik Orbán Viktor felemelkedése – fűzte hozzá.

A szerző a végén nemzetgyalázásnak minősíti azt, hogy Romániának nincs egy olyan vezetője, mint Orbán Viktor, aki regionális biztonságforrássá változtatná az országot, ahogy teszi azt a magyar kormányfő.

 

(forrás: hirvonal.hu)

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon