EGY ANYA VÉLEMÉNYE A DROGPREVENCIÓRÓL

Általában óvatos embernek tartanak és mindig létezik nálam egy B-terv, de arra valahogy sohasem gondoltam, vajon mit kell tennem azért, hogy elkerülje a gyerekeimet a kísértés, amelyet kábítószernek hívnak.

Még csak megsem fordult a fejemben, hogy ez megtörténhet. Az első belövés, a kábulat majd a rendszeres fogyasztás és függőség … mert hát az ördög soha sem alszik.

Csak tettem a dolgom, neveltem a gyerekeimet ahogyan azt egy rendes keresztény családban szokták. Vasárnapi szentmise után a közösen elfogyasztott ízes ebéd, amelyet a nagyikák főztek, velejárói annak az értékrendnek, amely bizonyítéka, hogy a legjobb prevenció a CSALÁD.

Bizonyítékai vagyunk, akár kiállítási tárgyak is lehetnénk, mi négyen: apa, anya, gyerekek  – minket elkerült a narkó. Mi volt ennek a jó receptje? Az erős, összetartó család! Ahol ez nincs meg, ott kezdődnek a problémák... mert hát, őszintén: a mai világban a gyerekek önmagukra vannak hagyva és társaikra támaszkodnak, mivel a szülők nem minden esetben érnek rá, hogy foglalkozzanak velük.

A szakmai felelősökről, akiknek szívügye volt a drogprevenció meg annak a híres kiállítása, hát nem kiderült néhány csúfság az elmúlt héten?

Azért kellett az egész cirkusz, hogy mások szerencsétlenségéből kovácsoljanak maguknak sikert, pénzt?

Teljesült a „bennfentesek” vágya.

Megkaptak mindent: mártírságot, szolid anyagi végkielégítést, napi hírfelületet a médiában.

Kell ennél több?

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon