Clintonné – brit konzervatívok – Sargentini-jelentés

Most ez kinek hiányzott és mire volt jó?!

Rossz kiindulópont, amikor az ember azt hiszi, hogy mindenki olyan, mint ő, vele azonosak a reakciói és elvárásai.

Amikor határozottan eltökélt abban, hogy az a jó mindenkinek, ami neki, és az igazság is az, amiről ő meg van győződve. Pedig a valóság sokkal árnyaltabb és összetettebb. Csak nézzük meg az arab-tavaszt, ami eléggé félresikerült kikelet lett, ugyanis csak az iszlám szélsőséges, szakadár mozgalmak és fundamentalista összeesküvések melegágyát hozta létre. A liberális nyugat meg vonogatja a vállát, körbemutogat, mellébeszél, no meg helyben totyog.

 

De az sem sokkal jobb, ha valaki azt hiszi, mindenki más rajta kívül hülye, és az ő kiváltságos feladata az ész és okosság szertehintése. Hányszor tapasztaljuk, hogy akinek pénze és/vagy hatalma van azt hiszi magáról, hogy az észt is oszthatja és bárkit kioktathat. Ráadásul, ha olyanok veszik körbe, akik jókat bólogatnak szerepjátékához.  A színészi babérokra törők pedig leányálmaik lovagromantikus elméleteikhez keresnek megfelelő hordószónokot, aki az eszme csődjét próbálja aládúcolni a közelgő megmérettetések előtt, majd elméleti alapot adni a baklövéseknek.

 

Az USA bukott elnökjelöltje, Hillary Clinton Nagy Britanniába látogatott és az oxfordi egyetemen tartott előadást, ahol kifejtette: az EU több tagállama is az autoriter rezsimek felé sodródik, és ez legalább akkora fenyegetést jelent az EU számára, mint a Brexit vagy a gazdasági válság.

„Ne tévesszen meg senkit a színjáték, hogy Magyarország vagy Törökország még mindig demokrácia, csak illiberális demokrácia. Az illiberális demokrácia egy ellentmondás.” – mondta a demokrata politikus, aki szerint a demokráciához több kell, mint az, hogy vannak választások, sőt, még a szabad választás sem elegendő ahhoz, hogy demokráciának nevezhessünk egy államot. Clinton azt mondta, ehhez kell sajtószabadság, joguralom, bírói függetlenség, élénk civil szféra, valamint átlátható és elszámoltatható közintézmények, amelyek előtt minden állampolgár egyenlő.

 

A brit konzervatív párt azzal reagált Clinton számonkérésére, hogy az Európai Parlamentben ülő képviselőik nem támogatják azt a javaslatot, amely szerint az Európai Parlament EU-tagállamok belső ügyeibe avatkozna be.

 

Akkor most megvilágosodhattunk! Clintonné szerint csak az a demokrácia, ahol liberális demokraták az államvezetők, a népakarat nem számít, mert a liberális demokráciákban nem cenzúrázzák a médiát (mint a németek és svédek a migráns bűnügyeket), ott a civilek dolga, hogy a legitim kormány ellenében dolgozzanak (csak próbálna egy amerikai civil szervezet bizonyítottan a kormány ellen tevékenykedni!), bárki pénzelhet törvényellenes tevékenységet – mert a langyos nyugati demokráciának az megfelel. Másnál a szálka nagyobb baj, mint náluk a gerendák.

 

Valamikor jóval egyszerűbb volt a politika. Létezett hagyományos értelemben vett kül- és belpolitika.

Most meg csak ideológiai csete-paté van…

 

Mindenkinek megvan a maga részigazsága és oda sem figyel a másik igazára és indítékára.

Aki kizárólagos, az valóban liberális és demokrata???

A Római Birodalom bukását is a dekadencia jellemezte...

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon