Az EP-választások ugyanolyan fontosak, mint az itthoni választások

Az Európai Unió országaiban megindultak a felmérések, körültekintések és lassan készülnek a májusi választásokra.  Az eredmények azt mutatják, hogy például Szlovákia lakossága nem mutat túl nagy érdeklődést az Európai Parlament képviselőinek megválasztása iránt, csak mintegy 30 százaléka mondta, hogy részt kíván venni, a többi nem tartja, vagy talán nem érzi elég fontosnak, hogy leadja voksát.

Ennek a választásnak legalább akkora jelentősége van, mint a hazai parlamenti választásoknak. Az idén sok külhoni kettős állampolgárságú magyar is részt vehet a választásokon.

Komolyan kell venniük a kampányt!

Rendezvényeket, kerekasztal-beszélgetéseket kell szervezni, a sajtón és egyéb publikációkon keresztül beszélni arról, hogy igen is Európa sorsáról döntünk akkor, amikor legyintünk, vagy átgondoljuk és beiktatjuk fontos teendőink közé a választásokat. Ehhez elengedhetetlen, hogy a lakosság ismerje és tudatosítsa, kit választ, miért vesz részt a választásokon, mi a választás célja. Főleg a fiatalok körében kell beszélni erről a témáról, mert nem kicsi a tét! Ezt hiszen és vallom magma is!

Orbán Viktor miniszterelnök úr szerint sorsdöntő európai parlamenti választás előtt állunk.

Érthető a gondolatsor, amivel miniszterelnök úr ezt indokolja, amivel én is teljes mértékben azonosulok.

A cél, hogy az európai intézményekben a bevándorlásellenesek kerüljenek többségbe. Nem lehet ezt a témát megunni, nem mehetünk el közömbösen a probléma mellett! Nem hagyhatjuk, hogy valami álhumanista és áldemokrata civil szervezetek mondják meg, vagy keltsenek lekiismeret furdalást akkor, amikor mi azt mondjuk, hogy a népesedési problémát ott kell megoldani, ahol van és nem Európába hozni a nyakunkra a problémát, amit képtelenek leszünk megoldani. Ha ég a szomszéd háza, akkor oda kell menni segíteni oltani és nem felgyújtani a magunkét, hogy szolidaritást színleljünk úgy, hogy közben a mi házunk is leég!

Orbán Viktor többször hangsúlyozta és célkitűzéseiben megfogalmazta: eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód.

Áldemokratikus kritériumok alapján munkájukat vesztettek, vagy egyenesen megverték azokat, akik másként mertek gondolkodni!

Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket. Igen, ez nem azt jelenti nekem vajdaságinak, hogy ez Magyarország problémája és az EU országaié.

Nem mondhatjuk, hogy oldják meg ők, hanem felelősséggel tartozunk azokért az eszmei értékek ápolásáért, amit eddig is fontosnak vallottunk a nemzetpolitikai összefogás jegyében (is). A nem csak a természetet, de a magyarságunkat, keresztény értékeinket, családcentrikus gondolkodásunkat is örököljük, továbbadjuk. De úgy is fogalmazhatunk, ezt is kölcsönbe kapjuk a következő nemzedéktől!

Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban.

Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként "mi legyünk a legsikeresebb párt" Európában és az Európai Néppártban (EPP) – ezen mondatait Orbán Viktor miniszterelnök úrnak csak támogatni tudom.

Miniszterelnök úrnak igaza van akkor, amikor azt mondja, hogy a migráció nem egyszerűen az EP-választás fő kérdése lesz, egy olyan témáról van szó ugyanis, amely mélységében alakítja át a teljes európai politikát.

A pártok hagyományos jobb- és baloldali felosztása átadja a helyét a bevándorláspárti-bevándorlásellenes dimenziónak, továbbá a migrációs vita újraértelmezi a kereszténységhez való viszonyt is, a keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettséggé teszi.

Orbán Viktor szerint a bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a szuverenitásvitát is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni.

A migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában, ugyanis Afrika és Ázsia népességmegtartó ereje nem nő olyan gyorsan, mint a népessége. Magyarország azzal büszkélkedhet, hogy először adott bizonyítékot arról, hogy a migrációt meg lehet állítani a szárazföldön, és hosszú ideig egy tengeri ország sem vállalkozott hasonlóra. 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének is hasonlóak a meglátásai. Nagy a tétje a voksolásnak, hiszen az Európai Unió az elmúlt évtizedekben felgyülemlett problémákkal küzd, ezekhez még a migrációs válság is hozzáadódott. Annak ellenére pedig, hogy sokan azt hangoztatják, hogy a kampány még nem kezdődött el, az európai nagyvárosokban zajló tüntetések mind a választási kampány részei, a politikai pozicionálás technikája.

Pásztor úr hozzáteszi, hogy a vajdasági magyarság abban érdekelt, hogy ismét legyen, aki az unióban képviseli az érdekeit. Ez Szerbia számára is fontos, hiszen szeretné, ha felgyorsulna az uniós közeledés.

Deli Andor személyében  a nemzeti listán, amit a Fidesz-KDNP állított egy hónappal ezelőtt - újra van közvetlen érdekeltségünk is. Deli Andor európai parlamenti képviselő jó megoldás számunkra. Hangsúlyosan tudja érvényesíteni, vagy megkerülhetetlen kísérleteket tud tenni annak érdekében, hogy érvényesítsük az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusaiban a mi vajdasági magyar érdekeinket.

A nemzetpolitikában gondolkodó Magyarországgal közösen a mi sorsunk és jövőnk is meg van határozva, ezért nem lehetünk közömbösek. Az összefogás az együtt gondolkodás, az egy mindenkiért, mindenki egyért elve alapján nem csak akkor kell odaállni és kimozdulni, ha támogatásokat osztanak, hanem akkor is meg kell mozdulni, állást kell foglalni, szavunkat kell emelni, mondani és hangsúlyozni, amikor szavazunk, támogatjuk azoknak a pozícióit, akik segíthetnek megmaradásunkban.

Forrás: pannonrtv.com

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon