Lesz magyar képviselet a romániai parlamentben!

M1 (HIRADO.HU)

Mint arról a média beszámolt, a 2016. december 11-én Romániában megtartott parlamenti választásokon a magyarok összefogása meghozta a remélt és várt sikert.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor szerint ez a választás nemcsak arról szólt, hogy a pártnak hány képviselője lesz a parlamentben, hanem elsősorban arról, milyen jövőt képzelnek el Romániának és a benne élő magyar embereknek. Az elnök hozzátette: az RMDSZ elsődleges célja a közösség jogainak megerősítése, illetve további bővítése. A politikus úgy véli, hogy a román többség és az erdélyi magyarok között olyan szerződésre van szükség, amely mindenki számára azonos jogokat, esélyegyenlőséget és biztonságot szavatol. "

Az elmúlt években igyekeztünk a döntéseinkkel a társadalmi elvárásokra válaszolni. Akkor is, amikor az összefogásról volt szó, akkor is amikor az újításokról volt szó, amikor egy hiteles megvalósítható programról volt szó, akkor is, amikor a belső szolidaritást kellett erősíteni”

Biró Zsolt szerint ,,a romániai parlamenti választások urnazárásakor közzé tett exit poll felmérések azt jelzik, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) jól döntött, amikor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) való együttműködés útját választotta. Az MPP elnöke kijelentette:

az összefogás listája várhatóan arányos képviseletet biztosít az erdélyi magyarságnak a román parlamentben, ez pedig azt jelzi, hogy az erdélyi magyar közösség a nemzeti ügyekben való összefogást várja el a politikusaitól.”

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon